#Nokia patentirala prilagodljivi nosivi uređaj, a od sljedeće godine Withing postaje Nokia *DOPUNA*

Withings Steel gold
Withings Steel Gold

Finskoj Nokiji odobren je patent naziva ‘Nosivi elektronički uređaj’ pod brojem US2016/0210826A1. Patent opisuje narukvicu koja ovisno o korisničkom pokretu, odnosno interakciji s narukvicom, regulira koliko je narukvica stegnuta na ruci. Ovaj patent olakšava osobama koje teže podnose narukvice, satove i druge dodatke na rukama jer prilagođava stegnutost narukvice, što u konačnici vodi ugodnijem osjećaju na rukama pri nošenju ‘dodataka’.

Nokia patent prilagodljiva narukvica

Možda ovu tehnologiju Nokia ugradi u neki od nadolazećih pametnih satova, koje kao neovisni odjel unutar Nokije razvija Withings. Nokia je u istom slajdu u kojem je otkrila da će Nokia-brendirani uređaji na tržište doći 2017., otkrila da u 2017. planira ‘Digital Health brand transition’ (hrv. tranzicija brenda u segmentu digitalnog zdravlja). Moguće je da se ovaj plan odnosi na rebrendiranje Withings fitness i zdravstvene opreme u Nokia, ali posljednje što je Nokia po tom pitanju izjavila je da još razmišljaju.

screenshot-47Hvala Goranu na dojavi. 🙂

Dopuna: Ponovnim pregledavanjem prezentacije Nokia Technologies odjela na Nokia Capital Markets Day događaju, vidljivo je da je direktor odjela Brad Rodrigues izjavio da tranzicija Withingsa u Nokia počinje, tj. započela je u trenutnom kvartalu s nazivom ‘Withings, part of Nokia’ (hrv. Withings, dio Nokije), dok se potpuna tranzcija očekuje 2017.