#NokiaCMD16: #HMD Global podigao očekivanja od prodaje #Nokia #Android uređaja

screenshot-39Na ovotjednom Nokia Capital Markets Day događaju u Barceloni, propustili smo rečenicu u prezentaciji predsjednika Nokia Technologies odjela, koja kaže da je odaziv na povratak Nokia brenda na tržište toliko pozitivan da je HMD Global podigao inicijalna očekivanja od prodaje Nokia-brendiranih uređaja.

Službeno: Nokia smartfoni stižu u 2017. #NokiaCMD16

Nokia Technologies dio je Nokije zadužen za OZO, Withings, patente i brend, te će nadgledati sve aspekte plasiranja Nokia-brendiranih uređaja na tržište od strane tvrtki HMD Global i Foxconn. Iz istraživanja o brendu koje je Nokia provodila otkako je prodala Odjel uređaja i usluga Microsoftu spoznali su da Nokia još uvijek slovi kao najpouzdaniji brend na svijetu. Od objave plana povratka, prema riječima Rodriguesa, povratne informacije koji su dobili od potrošača i partnera su toliko pozitivne, da je HMD očekuje da će prodati više uređaja nego što je izvorno očekivao. Iako točno ne znamo i u interesu tvrtke je da se nikad ne znaju očekivanja, pozitivan pomak je svakako dobar pa makar on bio minimalan. Od veće prodaje profitirat će i Nokia, jer je dogovoreno da će Nokia uzimati postotak prihoda od prodaje uređaja, a ne fiksni iznos po prodanom uređaju.

Seeking Alpha: Nokia bi mogla zarađivati 400 milijuna dolara godišnje na brendu

 

 • Dado

  Kad se može očekivat vraćanje nokiamob app na store?


  • Programer nam je rekao da radi na tome. Konkretno vrijeme nemamo.

 • Judge Judy

  #cantw8

 • Nokia4ever

  I ja želim Nokio sa win10…ako neče onda SP sa Zeissom…HP,Alcatel sa win10 loše kamere!


 • hocemo nokiju sa windowsommmmmmm

  fck android


  • Neka se i ja i ti složimo oko nečega bar jednom 😛

   • Gordan

    Još ne razumijem zašto se o ovome uopće raspravlja. Idu s droidom jer je sveprisutan i, budimo iskreni, jedini smisleni izbor ako žele prodati isplative količine mobitela. Ako MS odradi prave poteze i Win postanu popularni (za cca 3-5 g.), naravno da će izbaciti i Win uređaj, tržište će to tražiti. Ali u trenutnoj situaciji to je poslovno neopravdano, jednako kao da npr. HP izbaci Android desktop – tko bi to kupio, par stotina ili tisuća usera??!
    Na stranu to što ni ja nemrem vidit droid i sav taj neukus dizajna UI-a, ali možda Finci naprave nešto i po tom pitanju. Još uvijek mi je Harmattan najbolji UI za touch uređaje, pogotovo odjećaj tipkanja po virt. tipk. na N9 (dvostruki press/release haptic feedback sa sporijom vrtnjom motora s većim utegom). Sumnjam da će izdati samo još jedan android, kao bilo koji kinez. Vidjet ćemo. A čekamo i MS, jer ako su sa Surface Studiom ovako zakucali Appleu, možda oduševe i sa S. Phoneom. U svakom slučaju – biti će zanimljivo.

    • seminola

     slazem se . kao prvo NOKIA je prva imala windovs Dala je mnogo uredjaja lo izboru kupca . kvaliteti telefoni . najbolje kamere . vrh lumia 1020 . top model 920 sa svim mogucim . I KOLIKO JE TO LJUDI KUPILO U SVIJETU ???


   • ja i ti smo se prestali slagati tamo pred izlazak windows 10 mobilea, odnosno tu taj period kad sam se kotarisao lumije 1020 😀

    al sve će se vratiti u normalu kad kupiš nokiju s androidom na koju jedva čekaš


    • Hahahahaha….nebuloze… it ain’t gunna hepen 🙂