Ovo je propali pokušaj smartfona s punokrvnim Windowsima, ali ideja ne umire…

stack-930x436 dell w10

Iako smo ‘na prvu’ pomislili da je objavljeni ‘koncept’ smartfon Windows 10 Mobile uređaja s Intelovim procesorom zapravo neki rani dizajn Microsoftovog očekivanog Surface Phonea, ispostavilo se da je riječ o Dell Stack Windows smartfonu koji je trebao koristiti i Mobile i punokrvni Windows 10 OS.

ms-surface-phone-intel-windows-device

Uređaj je trebao imati zaslon dijagonale 6,4-inča i koristiti Intelov x86 procesor, ali ne iz otkazane serije za mobilne uređaje, već računalni procesor Kaby Lake generacije. Najveća prednost ovog uređaja bila bi mogućnost pokretanja Win32 aplikacija s računalnog OS-a kada je smartfon postavljen u Dock.

microsoft-said-to-be-working-on-a-phone-powered-by-a-intel-laptop-class-processor-2

Ovo (punokrvni Windowsi na smartfonima) je zapravo jedini način na koji Microsoft može pobijediti, odnosno osigurati svoje mjesto na tržištu ‘Ultra mobilnih uređaja’ (uređaja koja mijenjaju računala) čije vrijeme tek dolazi. Za pretpostaviti je da Microsoft i dalje razvija potpunu transformaciju Windows 10 Mobile OS-a u Windows 10 OS, čiji je prijelazni oblik Continuum kojeg trenutno vidimo na flagship W10M smarfonima.

via