Distributer potvrdio agresivnu cijenu i “čisti” #Android za nadolazeće #Nokia smartfone

Malezijski distributer Avaxx Corporation, točnije jedan od zaposlenika (prodajni menadžer), na Facebooku je potvrdio neke navode koje smo prije čuli od predsjednika HMD-a i iz glasina.

Zaposlenik je na Facebook profilu objavio da će nadolazeći Nokia uređaji koristiti Android Pixel platformu, a to je “čisti” Android bez dodataka proizvođača kakvog nalazimo na Google Pixel uređajima. Nadalje, najavljena je agresivna cijena i, što nas posebno veseli, agresivan marketing.

Danas smo saznali i navodnu nomenklaturu nadolazećih Nokia uređaja koji se interno vodi kao A1, B1, D1 i E1, a mnogo toga znamo i o navodnoj D1C. U svakom slučaju, zanimljiva vremena su ispred nas.

via


 • vanilla android je way to go, ja to duze vrijeme govorim, a i u medjuostalom, pogledajte recenzije Nexus uredjaja pa do Pixela.

  To sto ostali rade tipa Samsung sa Touchwizom ili kako vec sad zovu svoju verziju androida, to je drugi par cipela.

  Ja sam za da Nokia uradi nesto kao sto to Motorola radi, vanilla android sa svojim nekim featurima.

  Samo da nam cijenama ne udare šamar, bar ne ova prva generacija.

  • seminola

   bice cisti android sa Z launcer. bar se tome nadamo . . a sto se ttice cijena . nek nudu u rangu sa ostalima .samo da ne budu vece . ali Nokia zna da za povratak nije dovoljno samo njeno ime . mora ce biti u necemu posebna . bar sa tom grafenskom kamerom . i obavezno gorila 4 . sa veoma dobrim ekranom i baterijom .


   • zasad je sve rekla-kazala, dakle ne preostaje nam nista nego cekati taj mwc,

    nije ovo lose, ne bih se bunio da nas ceka iznenadjenje kao onda za Nokiu 808 🙂

   • Judge Judy

    I ja mislim da sam negdje ali da ces moc birat izmedu stock ili z launchera

 • seminola

  ja odavno koristim android samo donjeg cjenovnog ranga . uz 920 . sve cekajuci novu Nokiu . i docekavuu je konacno . za par mjeseci

 • nanosvencek

  Ja nisam mogao čekati. Nakon dugo vremena L930 postaje sekundarni uređaj za praćenje win 10 i kameru da je uvjek pri ruci a na primarno mjesto je došao cat s60 tj. kinez sa golim androidom i meni zanimljivim opcijama. U ruci imam osjećaj stare 3310 i zadovoljan sam kombinacijom.

 • hapz

  Na prostorima Balkana to za cijenu ne važi