Foto: Nokia E1 je HMD-ov jeftini smartfon?!

Kineska mreža Weibo je iznjedrila još jednu fotografiju budućeg Nokia smartfona, ali ovoga puta novog modela koji nosi naziv Nokia E1. Fotografija u biti prikazuje samo prednju plohu uređaja, odnosno prednji panel koji sadrži bijeli okvir zaslona te sami zaslon. Iskreno, i nisam baš ljubitelj ovakvog dizajna uređaja, dapače ne djeluje mi inventivno niti malo, no to ne znači da u gotovom obliku ne mora biti lijep (i inventivan). Sjetimo se samo Lumije 650 koja je definitivno najljepše dizajnirana Microsoft Lumia i koja je mnogo ljepše ispala u bijelom nego u crnom izdanju.

Međutim, Nokia E1, kako otkriva još jedna fotografija, će sudeći po izgledu vjerojatno biti jeftini smartfon kojem je uloga širenje Nokija branda zahvaljujući niskoj cijeni i poznatom logu. Model poprilično nalikuje na jeftinije modele Sony Xperia uređaja (npr. C3?), no ovi bijeli okvir otkriva da će zaslon sigurno zauzimati više od 70% prednje plohe što i nije loše. Postoji vjerojatnost da je fotografija lažna jer na donjem dijelu nema otisnutog Nokia loga koji se obično nalazi ispod prednje staklene plohe…

Još jedna stvar koja je dobra ovdje je korištenje kapacitivnih kontrolnih tipki što će omogućiti punu iskoristivost manje dijagonale zaslona (ukoliko je ovdje riječ o nekih 5 inča).

Ono što na kraju mogu zaključiti je da ćemo na MWC2017 vjerojatno ugledati 3 modela, jeftini Nokia E1, Nokia D1C koji pripada srednjem cjenovnom razredu i vrhunski model Nokia P1. Jedino ostaje pitanje hoće li uopće top model P1 biti spreman za MWC pa ostaje mogućnost predstavljanja dva uređaja, donje i srednje klase.

 

Via / Izvor