Glasine: Nadolazeći #Nokia #Android smartfoni interno se vode kao #A1, #B1, #D1 i #E1

Koncept

Kraj 2016. definitivno obilježava hrpa glasina vezanih za nadolazeće Nokia uređaje. U moru skica, fotografija, informacija s kineskih foruma teško je utvrditi koje su informacije kredibilne, a koje zapravo fantazije fanova. Jedna od informacija koja bi mogla biti kredibilna je ona o nomenklaturi nadolazećih Nokia smartfona.

Naime, jučer je DigiTimes objavio da će HMD u 2017. predstaviti najmanje 4 Nokia-brendirana smartfona, veličine zaslona od 5-inča 1080p rezolucije do 5,7-inča WQHD rezolucije. Danas s kineskih foruma stižu informacije o internim nazivima nadolazećih smartfona. Jedan od sudionika rasprave tvrdi da se uređaji interno vode kao: A1, B1, D1 i E1.

I only know that the internal code, we call A1 / BI / DI / E1. . Online exposure of the DIC metal back cover I have not seen, do not know is not cut? ?? E1 the most low-end, which B1 MWC Conference will be on display next year, A1 has not started trial production support – original poster (translated)

Spomenuti D1C nakon curenja aluminijskog kućišta nije vidio, dok je za E1 siguran da je riječ o low-end modelu, a B1 bi mogao biti predstavljen na MWC-u sljedeće godine. Navodna Nokia A1 još nije u testnoj produkciji, već u ranijoj fazi razvoja.

Kada bi pokušali ove glasine uklopit u prijašnje i dodat malo osobnog mišljenje kako bi informacije imale smisla, moguće je da je Nokia A1 top model kojeg smo mi vodili kao P1. Činjenica da još nije u testnoj produkciji objašnjava i zašto nema curenja fotografija tog uređaja kao što ima za D1(C) i E1. Ako je A1 top model, a E1 najslabiji, logično bi bilo da je B1 uređaj gornjeg segmenta tržišta, moguće nekakav phablet ili malo slabiji smartfon od top modela, kao što je Lumia 820 bila Lumiji 920. Nadalje, postavlja se pitanje gdje je nestala Nokia C1? Moguće je da su u HMD-u procijenili da nije pametno predstaviti dva uređaja srednjeg ranga (D1 i C1), koja bi bila potencijalna konkurencija jedan drugome te su ih spojili u D1C. Naravno, ovo je sve na bazi špekulacija. Za nadolazeće tablete, moguće je da će se koristiti N nomenklatura jer je prvi Nokijin Android tablet bio Nokia N1.

Danas također očekujemo i predstavljanje nekog Nokia uređaja, ako je vjerovati predsjedniku Nokia Kine Mike Wangu. U svakom slučaju, u pripremi su zanimljivi Nokia uređaji koje ćemo ugledati do kraja sljedeće godine.

izvor