Glasine: Nokia P1 će imati Snapdragon 835 i 6GB RAM-a?

 

* naslovna fotografija je koncept Nokia uređaja

Kako nam se bliži MWC2017, koji će se održati krajem veljače (2. mjeseca) u Barceloni, tako nam polagano kapaju nove informacije vezano za buduće Nokia uređaje u režiji HMD-a. Do sada smo više imali prilike čuti o Nokiji D1C, odnosno uređaju srednje klase. Sada su nam iz Kine stigle informacije vezane za top Nokia model koji se krije pod kodnim imenom P1. Navodno će taj uređaj sukladno tituli koju nosi, doći sa Snapdragon 835 procesorom, 6GB radne memorije te 23MP kamerom sa ZEISS lećama. Dok su specifikacije vezane za procesor nove, glasina sa zeiss optikom se sada ponovno ponavlja.

Što se specifikacija tiče, vrlo je moguće da su one samo želje jer je vrlo lako neprecizno prevesti kineske članke, ali fotografija koja je objavljena paralelno sa tekstom ne prikazuje top model već otkazani Asha 308A, S40 polupametni mobitel. Nadalje, u izvoru se ne spominje ni kamera sa senzorom od grafena pa nam ne preostaje ništa drugo nego još malo čekati. Čak ni popularni leaker Evleaks nema novih saznanja o budućim Nokia uređajima što jasno govori koliko su dobro organizirani u čuvanju informacija sve do predstavljanja, ili barem kojeg tjedna pred predstavljanje.

Evan Blass on Twitter

For some reason, people keep asking for the Nokia leaks. Well here they are.

izvor

 

 • seminola

  nece se Zeis vezati za Windovs koji propada . i sigurno nije napravi ugovor da sado mikrisoft moze da ima njegovu optiku . pa nije valja do te mjere bolestan . svakome je u cilju da proda svoju robu . a ne da se veze za Propali mikrosoft p.


  • Posljednji ugovor, koji je trenutno aktivan, potpisan je u 2012., a ne vjerujem da je na duže od 5 godina tako da bi sljedeće godine Zeiss mogao mijenjat partnera, ovisno o isteku ugovora.

   • seminola

    ugovor ne znaci da drugi telefoni nemogu imati zeis optiku .


    • Oni su sklopili ugovor po kojem je Microsoft (prije Nokia) ekskluzivni partner na mobilnom tržištu, što znači da samo Microsoftovi uređaji mogu koristiti zeiss optiku.

 • Nokia4ever

  Ako je cjena 500€ onda je prava stvar…ali ne vjerujem kao da bu Zeiss jer SP ju isto imače!

 • seminola

  nadam se da ce taj logo biti . to je zastitni znak Nokie . ali ako zele da uspiju onda im model ne smije biti slabiji od procesora 830. i zeis je obavezan . a grafenska kamera . ka mismim da ce odigrati presudni znacaj .


 • samo da ne dignu cijenu u rang iPhonea, i novih Google Pixela

  i jos kad bi nam vratili Nseries i onaj boot logo sa rukama.