#HMD i službeno dom novim #Nokia uređajima

hmd-nokia

HMD i Nokia su sredinom svibnja 2016. godine najavili kako će ta novoosnovana finska tvrtka preuzeti brigu oko vraćanja Nokia smartfona, tableta i osnovnih mobitela na tržište. Cijeli postupak oko preuzimanja licencnih prava i intelektualnog vlasništva između HMD-a, Nokije, FIH-a i Microsofta je upravo dovršen pa je sjedište Nokia uređaja ponovno vraćeno u Finsku gdje je HMD registriran. Inače, o HMD-u smo pisali u nekoliko navrata ali vrijedi spomenuti kako je ta tvrtka sastavljena mahom od bivših zaposlenika Nokije, a u njihovom upravnom odboru je jedno mjesto rezervirano i za člana iz Nokia Technologies odjela.

nokia-hmd-phones-are-back

Nokia je naglasila u izjavi kako nije financijer, niti suvlasnik HMD-a, no znamo da će aktivno sudjelovati u izradi uređaja kroz nadzor cijelog puta i promoviranje na svojim računima. Naravno, Nokia i dalje radi na patentiranju novih tehnologija koje će sigurno pronaći put do budućih Nokia uređaja. Nadalje, vrijedi istaknuti kako je službena stranica Nokia uređaja vraćena natrag na Nokia website pa je i to svojevrsni znak da neće tek tako olako davati svoje ime. Prvi su na novim stranicama smješteni osnovni uređaji predstavljeni u 2016. godini, Nokia 130, Nokia 222 i Nokia 216.

Lijepa su vremena pred nama. Ostalo je svega tri mjeseca do početka MWC-a kada bi trebali ugledati prve povratničke Nokia uređaje, a do tada možda bude novih nevinih curenja informacija :).

Nokia press

Tags:,