Dok jednu popularnu igru Microsoft prebacuje na Android, drugoj popularnoj igri Microsoft otkazuje podršku na vlastitoj platformi

Već smo naviknuti na, u najmanju ruku, čudne poteze Microsofta po pitanju Windows smartfona pa nas nije iznenadila ni novost da popularni Minecraft, kojeg Microsoft doslovno gura na sve platforme i forsira u svim mogućim aspektima, neće više biti nadograđivan na Windows 10 Mobile i Windows Phone 8.1 uređajima. Odluka o ukidanju podrške navodno je rezultat slabog korištenje, odnosno malog broja korisnika na tim platformama. Igra je još uvijek dostupna za preuzimanje, ali neće biti ažurirana novim sadržajima.

Daniel Rubino, glavni urednik WC-a, ovu odluku na Twitteru pravda “ograničenjima” u platformi te najavljuje ‘Windows on ARM’ kao budućnost Microsofta na mobilnom tržištu.

 

 

 

Nadalje, izrazito kvalitetne igra Age of Empires: Castle Siege, Windows ekskluziva i u vlasništvu Microsofta kao i cijela AofE franšiza, u ožujku (3. mjesec) ove godine biti će dostupna za uređaje s Android OS-om. Castle Siege je iskreno rečeno Microsoftova zamjena za Clash of Clans, i zapravo je za igru kao takvu bolje da bude dostupna na više platforma, te je ovdje kao i po pitanju Officea, Cortanae i ostalih Microsoftovih aplikacija izračunato da je veća korist od širenja aplikacija, nego šteta učinjena domaćoj platformi koja gubi ekskluzive.

via: 1, 2