#HMD garantira 2 godine #Android softverskih ažuriranja za #Nokia6 uređaj

U jednom članku iz Kine sa prvim dojmovima Nokije 6, navedeno je da će Nokia 6 imati sigurno 2 godine ažuriranja Android softvera, što je rijetkost za bilo koji uređaj sa sustavom Android, a posebno za onaj sa relativno malom cijenom kao što je Nokia 6.

“While Nokia Nokia 6 in 2 years of commitment to maintain synchronization with Google Android update, this commitment in the low-end machines are rare indeed. –Quote from article (translated)”

Ovo je velika vijest za sve buduće vlasnike Nokia 6 uređaja, a još bolja je ta da će Nokia 6 koristiti “čistu” verziju Android 7.0 Nougat OS-a, bez uobičajenog bloatwarea.

Izvor


 • dvije godine je standard za android, pretezno svi imaju toliko trajanje, sad je samo pitanje da li ce dobiti dvije android verzije sto nekako sumnjam, vjerovatno Android 8 dobije i onda Security patcheve.

  ono što bi bila dobra stvar jeste da ovaj uredjaj bude imao dobar community na xda, pa onda da imamo cyanogenmod odnosno, LineageOS sada, samo da nam nokija otključa bootloader, i biće dobro.

 • Goran William

  Dvije godine …… ha ha ha….. Pa Lumie traju i traju kao i ažuriranja i još se bunili oni sa 512 mb što nisu mogli preći sa tim uređajima na win 10. Iako nisu i dalje imaju ažuriranja na wp8.1. Tko to kaže da winOs ne. Mislim da se Nokia baš i neće usrećiti sa androidom.

  • hapz

   a drugo je nestabilni win 10

   • Meda

    Sto je to tocno nestabilno u win10?

    • hapz

     ma ni na kompjutreru ne radi kako treba neki dan mi stigne neko ažuriranje i zbogom pameti upadne kompjuter u bootloop te šta ću sve formatiram i vratim na win 7 sad rahat

  • Dash

   Microsoft je OBECAO da ce svi Win8/8.1 uredjaji dobiti oficijalni Win10. Kada se to nije desilo,sasvim je logicno da su se ljudi bunili.

 • PureView

  Nek garanturaju REDOVAN update, a ne da u 2 godine izadje 1 fix i to je to.

  • hapz

   ako uređaj dobro radi update je nepotreban i svaki android uređaj najbolje radi na fabričkom os