Qualcomm: Navodna Nokia 8 sa CES kongresa nije Nokia 8!

Po završetku CES kongresa pojavio se video navodne Nokije 8, odnosno top Nokia modela koji bi trebao vrhunskim specifikacijama i kvalitetnom kamerom izbaciti Nokiju ponovno u sam vrh. Izvor informacije je tvrdio kako je riječ o top modelu a svoju tvrdnju je temeljio na karakterističnom dizajnu grbe kamere, metalnom okviru, Nokia logu prilikom pokretanja uređaja (nismo vidjeli!) i činjenici da Nokia treba jedan ovakav uređaj za privući pozornost. Sve su ove činjenice logične ako uzmemo u obzir da obično mobiteli napravljeni za testiranje hardvera nisu dizajnirani kao gotovi uređaji već su obično nekakve kutije bez naličja.

Nakon pustih prepirki koje su nastavile kolati po internetu oko točnosti informacije odlučili smo se poslati upit Qualcommu koji nam je munjevito odgovorio.

Evo sadržaja odgovora:

 

Pozdrav Stipane,

Ne pričamo o dizajnu naših referentnih uređaja. Vidjeli smo mnoštvo priča o tome da je naš referentni uređaj koji smo demonstrirali na CES-u u biti Nokia 8, i možemo reći da to nije točno. Mi koristimo naš referentni uređaj za demonstraciju Snapdragona 835, i isti dizajn koristimo svake godine za demonstraciju čipseta.

 

Pozdrav,

Catherine Baker

Qualcomm nije rekao da ne koristi Nokia hardver već da spomenuti uređaj nije Nokia 8. Dakle, ne preostaje nam ništa drugo nego čekati MWC2017 i službenu objavu HMD-a ili pak neke druge izvore koji će eventualno biti točniji od prethodnog.