Usporedba kamere: Nokia 6 vs. iPhone 7 Plus

Nakon što je Nokia 6 oduševila u kamera dvoboju s OnePlus3T uređajem, dobro je parirala i u okršaju s Appleovom perjanicom iPhoneom 7 Plus. Pomalo je čudno uspoređivati jedan “jefitini” uređaj poput Nokije 6 i top model renomiranog Applea, čiji su noviteti upravo nova, dvostruka kamera, uz hrabro izbacivanje utora za slušalice. Usporedba s trenutno jednom od najboljih kamera na tržištu je dobra jer nam pokazuje koliko je zapravo kamera Nokije 6 kvalitetna u odnosu na cijenu koja se za uređaj traži.

Youtuber “Real Tech Show” napravio je usporedbu kamere Nokije i iPhone 7 Plus. Jasno je da iPhone 7 Plus općenito ima bolju kameru, a posebno se kvaliteta ističe kod stabilizacije videozapisa i prednje kamere, na čemu je zahvalan i bivši Nokijaš Ari Partinen, koji vodi Appleov kamera tim. Ipak, Nokia 6 parirala je iPhoneu u određenim segmentima i ovako, preko videozapisa, čini se da je u određenim kadrovima dala bolje fotografije. Teško je napraviti neko točnu procjenu, pa i usporedbu, preko YouTube videozapisa jer se puna rezolucija fotografija smanjuje na standardnu videorezoluciju, što je danas FullHD. Za detaljnije testove o kameri Nokije 6 valja pričekati neki pisane usporedbe, gdje ćemo imati prilike vidjeti pune rezolucije fotografija. Video usporedbu, kao i neke usporedne fotografije, pogledajte u nastavku.

Za 230 eura (oko 1.700kn) koliko košta Nokia 6 u Kini, kamera na uređaju sposobna je napraviti dosta dobre fotografije, zasigurno iznad svoje kategorije. Isti YouTuber napravio je i video u kojem su samo fotografije i primjerci videozapisa s Nokije 6, što možete pogledati ispod.

Sve o Nokiji 6