#Vertu predstavio novi luksuzni Android uređaj nazvan Constellation

Vertu, telefonski brand koji je osnovan od strane Nokije (koja je trenutno vlasnik 10% udjela) davne 1998. godine, predstavio novu verziju modela Constellation.  Novi Vertu Constellation dolazi s 5,5 inčnim zaslonom, 2K (2560×1440) rezolucije zaštićen safirnim staklom koje je dugotrajnije od klasičnih Gorilla stakala, koji se koriste na ostalim pametnim telefonima.

Uređaj je pogonjen sa Snapdragon 820 procesorom, 4 GB RAM-a te posjeduje 128 GB interne memorije, koja se može proširiti sa još 128 GB preko microSD kartice. Osim toga, uređaj je u dual SIM verziji, ima skener otiska prsta, USB-C priključak, te bateriju od 3.220 mAh. Vertu Constellation ima stražnju kameru od 12 MP, a veličina piksela je (1.55um) kao i kod najnovijih Google Pixel uređaja, tako da bi kvaliteta fotografija trebala biti zadovoljavajuća. OS koji se koristi je Android 6.0. Marshmallow.

Posebnost ovog uređaja nisu njegove specifikacija, već način na koji je izrađen, materijali i ekskluzivne Vertu usluge. Uređaj je ručno sastavljen u Velikoj Britaniji, vrlo je visoke kvalitete izrađen od egzotičnih materijala kao što su koža, zlato, rubini i tako dalje. A tu je i Vertu Concierge, 24/7 stvarni pomoćnik koji Vertu dodjeljuje svakom kupcu.
Cijena će biti prava sitnica, te će ovisiti o izboru materijala – od par tisuća pa do nekoliko desetaka tisuća eura.