Glasine: #Nokia #Mercury osvanuo na fotografijama u živo?!

Krajem 2015. godine je Evleaks objavio render umirovljenog Nokia tableta kodnog imena Mercury, koji je bio brandiran s Microsoftovim logom. Sudeći po renderu, ovaj tablet je također umirovljen netom pred službeno predstavljanje. Znamo da je trebao pokretati WinRT verziju os-a koja je kao i dobar dio mobilnih platformi završila svoje postojanje. 

Sada su iz Kine stigle fotografije tableta koji poprilično nalikuje na Nokia Mercury. Ima isti dizajn kućišta, 8 inčni 1080p zaslon, specifično postavljenu kameru, pokreće Win RT os., položaj utora za kartice je isti ali mu nedostaje Nokia logo na poleđini (ili Microsoft) te oznaka proto.nokia.com. Nadalje, izvor spominje Intel Atom procesor a znamo da je Mercury trebao imati Qualcomm Snapdragon 800 pa bi to moglo značiti i kopiranje uređaja od strane neke kineske tvrtke.

Međutim, kako uređaj po svemu odiše Nokia, odnosno Nokijinim Fabula dizajnom, vrijedi ga promotriti. Možda on bude nekakav voditelj ka izradi novih Nokia tableta pod palicom HMD-a, ali s Android platformom.