Glasine: Nova #Nokia 3310 “zadivljujuća”, a u Indiju stiže u 5. mjesecu *DOPUNA: Još informacija*

Kada je vijest o povratku Nokije 3310 plasirana na internetske prostore, duhovi prošlosti uznemirili su se i veliki interes nakon 17 godina od inicijalnog predstavljanja ponovno je zavladao.

Izvori u indijskog medija Indian Express javljaju da bi nadolazeća Nokia 3310 mogla u Indiju stići u 5. mjesecu ove godine, što je najmanje 2 mjeseca nakon predstavljanja, no @evleaks je isto tako naglasio da HMD s Nokijom 3310 primarno cilja Europu. To objašnjava i zašto je cijena za indijsko tržište, prema glasinama 42€, dok je evleaks naveo cijenu od 60€. Nadalje, HMD nije namjeravao s 3310 masovno izići na tržište, već ciljajući određena tržišta potaknuti interes s brendom. Ali, moguće je da HMD prilagodi inicijalne proizvodne ciljeve jer je interes za novim Nokijama, posebno 3310, velik.

Zanimljivo je da indijski izvor tvrdi da je vidio Nokiju 3310 i opisuje je kao “beautiful and mind blowing”, odnosno prekrasnu i zadivljujuću.  U odnosu na dizajn originalne Nokije 3310, nova 3310 dosta se razlikuje te je više “ovalnijeg” oblika. Spominje da bi HMD u istom mjesecu mogao i druge Nokia uređaja početi prodavati u Indiji, prvenstveno Nokiju 6, pa i nadolazeće 3 i 5. Nokia 6 trebala bi koštati oko 260€, a izvor tvrdi da je HMD već počeo sa zapošljavanjima promotora koji bi trebali raditi u trgovinama na privlačenju kupaca za nove Nokia uređaje.

Više o novim uređajima, cijenama i tržištima na koje dolaze saznat ćemo ove nedjelje u 16:30 CET kad se od HMD-a očekuje predstavljanje novih uređaja.

Izvor

Dopuna: 15:30

Blog VTechgraphy saznao je nove detalje o novoj Nokiji 3310, a to su:

 • definitivno nije smartfon, već obični uređaj
 • identična lokacija tipki kao i kod originala, samo prilagođene veličine
 • dizajnerski jezik kao kod original, ali je uređaj tanji i lakši
 • dostupan u širokoj paleti boja
 • dolazi s većim zaslonom, koji je u boji.
 • hapz

  Jel ovi komentatori i komentari su ogorčeni na nokiju što je na androidu pa uinat pišu o telefonima koje proizvodi microsoft?


  • U ovom slučaju čitatelju treba pomoć/savjet i postavio je upit. Je izvan teme, ali toleriramo kada je riječ o nekom vidu korisničke podrške 🙂 Dopušteno je pisat o Microsoft telefonima kad ih se smisleno poveže s temom članka, kao i o svim drugim proizvođačima i sustavima.

 • zeljko gti swift

  fejsu treba da se otvori i na 950 po deset sekundi i mesinder je takav

  • hapz

   šta jarane 950′?

 • tomy0001

  Lp. Nevezano za ovu temu zanima me dali se moze napraviti hard reset bez ikakvih posljedica. Radi se o lumiji 640xl. U zadnje vrijeme mi je jako spora,malo malo mi se izbaci iz pojedinih aplikacija tipa facebook…ili mozda ima nekakvo drugo rijesenje da netrebam raditi hard reset. Hvala unaprijed.


  • Možeš pokušat soft reset – drži zajedno tipku za smanjenje glasnoće i za otključavanja 12 sekundi, odnosno dok se ponovno ne pokrene. Hard Reset briše podatke, ako misliš na te posljedice.

  • salvator

   ako ti je app od facea on i ne radi dobro na uređajima sa 1GB rama,za ostalo neznam,meni radi ok.inače hr ne volim radit.