Glasine: Nova #Nokia 3310 “zadivljujuća”, a u Indiju stiže u 5. mjesecu *DOPUNA: Još informacija*

Kada je vijest o povratku Nokije 3310 plasirana na internetske prostore, duhovi prošlosti uznemirili su se i veliki interes nakon 17 godina od inicijalnog predstavljanja ponovno je zavladao.

Izvori u indijskog medija Indian Express javljaju da bi nadolazeća Nokia 3310 mogla u Indiju stići u 5. mjesecu ove godine, što je najmanje 2 mjeseca nakon predstavljanja, no @evleaks je isto tako naglasio da HMD s Nokijom 3310 primarno cilja Europu. To objašnjava i zašto je cijena za indijsko tržište, prema glasinama 42€, dok je evleaks naveo cijenu od 60€. Nadalje, HMD nije namjeravao s 3310 masovno izići na tržište, već ciljajući određena tržišta potaknuti interes s brendom. Ali, moguće je da HMD prilagodi inicijalne proizvodne ciljeve jer je interes za novim Nokijama, posebno 3310, velik.

Zanimljivo je da indijski izvor tvrdi da je vidio Nokiju 3310 i opisuje je kao “beautiful and mind blowing”, odnosno prekrasnu i zadivljujuću.  U odnosu na dizajn originalne Nokije 3310, nova 3310 dosta se razlikuje te je više “ovalnijeg” oblika. Spominje da bi HMD u istom mjesecu mogao i druge Nokia uređaja početi prodavati u Indiji, prvenstveno Nokiju 6, pa i nadolazeće 3 i 5. Nokia 6 trebala bi koštati oko 260€, a izvor tvrdi da je HMD već počeo sa zapošljavanjima promotora koji bi trebali raditi u trgovinama na privlačenju kupaca za nove Nokia uređaje.

Više o novim uređajima, cijenama i tržištima na koje dolaze saznat ćemo ove nedjelje u 16:30 CET kad se od HMD-a očekuje predstavljanje novih uređaja.

Izvor

Dopuna: 15:30

Blog VTechgraphy saznao je nove detalje o novoj Nokiji 3310, a to su:

  • definitivno nije smartfon, već obični uređaj
  • identična lokacija tipki kao i kod originala, samo prilagođene veličine
  • dizajnerski jezik kao kod original, ali je uređaj tanji i lakši
  • dostupan u širokoj paleti boja
  • dolazi s većim zaslonom, koji je u boji.