Minecraft: Pocket Edition u “punoj verziji” dostupan za Windows 10 Mobile

Microsoft je prije mjesec dana najavio otkazivanje podrške za popularnu igru Minecraft: Pocket Edition na WP8.1 i W10M uređajima, ali aplikacija u “punoj” Windows 10 verziji danas je dostupna za preuzimanje na Windows 10 Mobile uređajima. Riječ je o UWP igri koja dijeli zajednički kod s Windows 10 verzijom, a prema riječima voditelja projekta razvoja Minecrafta Jessea Merriama, verzija za Windows 10 Mobile trebala bi dobivati iste nadogradnje kao i verzija za Windows 10.

Vlasnici prošle verzije Minecrafta novu verziju mogu preuzeti besplatno. Minecraft: Pocket Edition možete preuzeti preko linka ili skeniranjem QR koda.

Postavlja se pitanje zašto je Microsoft prije nego što je imao novu verziju Minecrafta u Trgovini objavio da otkazuje podršku za staru, bez naznaka o tome da je u izradi nova. Nepotrebno izlaganje negativnoj kritici postao je tvrtkin zaštitni znak, a malo kome je jasno zašto.

Hvala dxdy na dojavi. 🙂

Dopuna: Nova verzija Minecrafta još nije dostupna, nego se očekuje tijekom dana. Gore navedeni link je za staru verziju, no ako ste vlasnik ili ćete upravo kupiti ovu staru verziju, novu kada bude dostupna u Trgovini moći ćete preuzeti besplatno.