Novi #Nokia smartfoni proizvodit će se u Indiji, a na tržište dolaze u lipnju *Dopuna*

Ajey Mehta, direktor HMD-ova ogranka u Indiji, dao je ekskluzivni intervju ekipi portala FoneArena. Mehta je otkrio da će nadolazeće Nokia smartfone Foxconn proizvoditi u Indiji, ali to ne znači samo u Indiji. Poznato je da Foxconn Nokiju 6 za kinesko tržište proizvodi lokalno, pa je moguće da će neke uređaje proizvoditi u Kini, a neke u Indiji.

Drugi, važniji odgovor koji je Mehta dao je početak prodaje novih Nokia uređaja u Indiji. CEO HMD-a Arto Numella izjavio je da će svi smartfoni biti globalno dostupni od prvog dana prodaje, a taj period je neprecizno opisan kao drugo tromjesečje ove godine. Mehta je naveo da uređaji u prodaji na području Indije dolaze tijekom lipnja (6. mjeseca), što prema Artovom obećanju znači da uređaji globalno idu u prodaju tijekom 6. mjeseca.

HMD je medijima poslao određene napomene koje prenosimo u nastavku:

“SIM: Svi predstavljeni telefoni bit će dostupni u varijanti s jednom i dvjema karticama SIM.

Navedena cijena je procjena globalnih prosječnih maloprodajnih cijena i lokalne cijene će varirati s obzirom na carinu, poreze i promjene deviznog tečaja.

Svi proizvodi bit će dostupni u drugom kvartalu 2017. u Aziji i Pacifiku, Indiji, Bliskom Istoku, Africi i Europi.”

Sve o novim Nokijama možete pronaći ovdje, a usporedbu specifikacija Nokije 6, 5 i 3, ovdje.

Dopuna: Članak je nadopunjen ispravkom navedenog mjeseca dostupnosti Nokia uređaja, što nije svibanj (5. mjesec), već lipanj (6.mjesec).