Objavljene prve fotografije Nokije 6 u srebrno bijeloj varijanti kućišta

Nokia 6, prvi HMD-ov Nokia smartfon na Android os-u, na tržište je došao u crnom izdanju. Međutim, na prvim objavljenim fotografijama ovog uređaja, kućište je bilo u srebrno bijeloj (boja aluminija?) varijanti. HMD se odlučio očito koristiti istu paletu boja koju je imao i Nokia N1 tablet, čije je kućište također izrađeno od aluminija.

Početkom 2017. godine je Nokia 6 prošla certificiranje kineske agencije Tenaa gdje smo po prvi put vidjeli uređaj i u srebrnom izdanju koje  je oduševilo mnoge fanove, pa i nas na blogu. Također je uređaj u istoj boji primijećen na stranicama filipinske trgovine Lazada koja ga je navodno stavila u prodaju.Ipak, fotografije objavljene na stranicama filipinske trgovine i nisu baš pretjerano uvjerljive i razlikuju se od onih objavljenih na stranicama kineske agencije Tenaa jer je tamo prednja strana uređaja kompletno crna (kao i na većini Lumia uređaja).

Sada su iz Kine pristigle fotografije gotovog uređaja u srebrnoj boji aluminijskog kućišta. Uređaju nedostaje Nokia logo po sredini što sugerira da je riječ o testom modelu. Nadalje, objavljene fotografije su datirane s početkom prosinca 2016. godine što potvrđuje prethodno izrečeno. Za sada nije još poznato hoće li HMD iskoristiti Nokiju 6 i za globalno tržište, s možda izmijenjenim određenim komponentama, ili  je pak trenutno u fazi masovne proizvodnje modela sa svjetlo sivom završnom obradom.

Inače mi se na ovim fotografijama siva verzija i ne sviđa toliko, no moguće je da dojam kvari svjetlo na fotografiji jer uređaj mnogo bolje izgleda na službenim fotografijama kineske agencije za certificiranje uređaja. Kako se vama sviđa ova verzija Nokije 6?

 

Izvor 1 / 2