U fokusu naše kamere: #Nokia 6 u srebrnom i sjajno crnom izdanju

Premda nam je ove godine MWC ostao nedostižan, ipak smo se indirektno našli u Hali 3 gdje je Nokia zakupila ogroman izložbeni prostor i poslikali Nokiju 6 u srebrnoj i sjajno crnoj varijanti (Arte Black). Slike su za nas napravili Krešo i Mislav s partnerskog Mob.hr-a i omogućili nam da postanemo dio tog najvećeg cirkusa mobilne industrije.

Nokia 3310 je digla prašinu, ali je otimanje daha prepušteno Nokiji 6, posebno u srebrnoj i nešto manje Arte Black verziji.  Ono nešto manje se odnosi na strahovito velik magnetizam prema masnoći s prstića koje prikuplja do velikog sjaja poliran aluminij klase 6000 na Nokijinoj verziji „Jet Black“ mobitela. Paralela s iPhoneom 7 Plus je napravljena čisto zbog podjednake završne obrade te činjenice da su oba modela magnet za otiske prstiju.

Kada je dobro uglancate, Nokia 6 u sjajno crnoj varijanti će impresionirati svakoga, pogotovo jer jedino taj uređaj dolazi sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Međutim, cijena uređaja je viša i iznosit će prije poreza 299€ (2223 kn).

Za kojih 60 € manje, odnosno za 229€ (1700 kn) možete dobiti hardverski nešto slabiji (3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije), ali čak i ljepši model u srebrnoj verziji. Uređaj vas ostavlja bez daha s prednje, a pogotovo stražnje strane. Lijep dodir cjelokupnom dizajnu su kromirani? obruči oko modula kamere. Nokia se doista potrudila podignuti letvicu izrade uređaja srednje klase na visoku razinu. Sjetimo se samo Lumije 830 koja je u istu klasu donijela dašak elitizma Lumije 925 (alu okvir i nježna polikarbonatna maska).

 

Općenito će u ruci će Nokia 6 imati onaj hladni prvi dodir, međutim taj osjećaj ubrzo nestane i uređaj sasvim lijepo leži u njoj zahvaljujući ergonomski zaobljenim rubnim dijelovima. Zaslon je prilično lijepo vidljiv na jakom svjetlu što je zahvalno, a pohvalna je i hibridna In-cell tehnologija njegove izrade koja ga je maksimalno stanjila, i omogućila Nokiji 6 debljinu od 7,85 mm.

U trenutku posjeta štandu, koji je za ovoliki interes bio premali, nije bio dostupan model u tamno plavoj ili Tempered Blue boji u kojoj Nokia 6 također djeluje impresivno.

Trenutno definitivno imam pobjednika za nastavak korištenja Nokia smartfona, dok ne bude predstavljen top model. Nokia 6 se pokazala dostojnom posjedovanja. Čak mi toliko ne smeta što nema toliko traženi sada USB-C, malo više mi smeta što nema bežično punjenje, no uređaj djeluje lijepo a znamo da je iskoristiv u svim aspektima svakodnevnog korištenja (kamera, zaslon, izdržljivost i sigurnost, barem Nokia tako kaže). Kameru na žalost ekipa nije mogla testirati, no to ćemo obavit kada nam sleti na test.

Koja se varijanta vama više sviđa od ove dvije?