Novosti iz Barcelone: #Nokia 3, 5, 6 i 3310 @nokiamobile #MWC

 

HMD je na MWC-u predstavio Nokiju 3, 5, 6, 6 Arte Black Limited Edition i 3310. Detaljnije o svakom uređaju možete pronaći u nastavku u njegovom zasebnom članku.

Sve o novoj Nokiji 3310

Sve o novoj Nokiji 3

Sve o novoj Nokiji 5

Sve o Nokiji 6 i 6 Arte Black Limited Edition


Izvorni članak

U 16:30 sati po lokalnom, ali i našem vremenu, u Barceloni će u Muzeju moderne umjetnosti započeti prezentacija Nokije na kojoj ćemo se upoznati s dugo iščekivanim Nokia smartfonima. Uz HMD, Nokiji će se pridružiti i Withings koji će također imati svojih 5 minuta na pozornici, što s veseljem iščekujemo. Što se uređaja tiče, po svemu sudeći bi trebali ugledati minimalno 3 smartfona (Nokia 6, 5 i 3) te jedan obični, odnosno Nokiju 3310. O tome smo više pisali ovdje pa bacite oko na članak

Prezentaciju možete pratiti putem Facebooka a zasigurno će biti dostupna i na Youtubeu (ovdje i ovdje). Video će se prenositi klasično u 2D tehnologiji, ali i u 3D tehnologiji što možemo zahvaliti OZO kamerama koje će biti tamo postavljene. Sve što se bude odvijalo tamo objavljivat ćemo u vremenskom slijedu na ovom članku, a zasebno ćemo plasirati članke o najavljenim proizvodima. Prije HMD-ove prezentacije, Nokia će održati konferenciju za medije i analitičare s početkom u 13:00 sati za koju se trebate prethodno prijaviti.

 

Vidimo se uskoro!


PRIJENOS NOKIA TECHNOLOGIES PRESS KONFERENCIJE – 16:30

ostalo je još nekoliko minuta, odnosno oko 6, do početka press konferecije koju iščekujemo od prodaje Nokijinog Odjela za uređaje i usluge! Prijenos možete pratiti u živo preko Fb u 2D ili na Youtube-u u 3D zahvaljujući OZO kameri!

Link za Youtube je ispod!

 

Ispred konferencijske dvorane se formirao popriličan broj novinara i blogera koji čekaju zauzeti svoje mjesto u ispisivanju povijesti.

Prezentacija počinje za 5 minuta!

16:43 – nakon uvodne špice Brad Rodrigez otvara prezentaciju! Poprilično je impresivna bila uvodna špica koja nam je pokazala na koji način Nokia planira okupiti sve proizvode pod jednu kapu, pod jedno ime, Nokia.

Sve je u povezivanju ljudi, i tome je Nokia dugo težila!

 

Za sada je fokus prebačen na OZO što i ne čudi s obzirom da je prva osoba na pozornici iz Nokije Technologies. Technologies odjel ulaže i dalje u VR i budućnost VR proizvoda Nokije će biti još zanimljivija.

Fokus se prebacuje na Withings koji će uskoro postati Nokia u punom smislu riječi, odnosno nositi Nokia logo na sebi.

Najavu vezanu za Withings će objaviti Cederic Hutchings, nekadašnji direktor Withingsa, sada Odjela za zdravlje Nokije.

 

Hutchings je upravo najavio da ovo ljeto na tržište svi dosadašnji Withings uređaji dolaze sa Nokia logom na sebi. Kako će uređaji nositi Nokia logo, promjene će biti vidljive i na Health Mate aplikaciji koja će dobiti novi dizajn, akao i novi digitarni program za treniranje unutar aplikacije.

Health Mate aplikacija je napravljena u suradnji sa profesionalcima i liječnicima iz Finske.

Na pozornicu se popeo i Rajeev Suri koji će najaviti nove tehnologije. Nastavio je u istom tonu kao i ranije danas te objasnio kako će Nokia pokriti sve, od mreža pa do ljudi. I upravo najavljuje Nokia uređaje, odnosno prebacuje sve ka uređajima!

Arto Numela se popeo na pozornicu i predstavit će nove uređaje. Rajeevu Suriju je predao prikladno pokloon, vjerojatno novi Nokia uređaj.

 

Najavio je da Nokia napokon dolazi na Android, da imaju ambicije i da imaju želje za više ali da su skromni i sad nakon Nokije 6 i Nokije 150 idu dalje.

Arto je uz Aleluja najavio nove uređaje.

 

Najavio je da će novi nokia uređaji ciljati na dobre zaslone, na dodir sa ljudima, odlične kamere…  Najavio je da će suradnja sa Foxconom ići i dalje, te da premium dizajn i izrada neće biti samo ograničena na vrhunske i najskuplje uređaje.

Također je rekao da će Android na Nokiji biti čist, sa mjesečnim sigurnosnim nadogradnjama i bez pretjeranog dodatnog softvera. Isto tako će nadograđivati Android odmah po izlasku novih verzija u siradnji sa tvrtkom Google.

Dakle, fokus je na svakodnevna iskustva, odličan dizajn i dobar i stabilan te siguran Android.

 

Upravo je objavljen video o dizajnu, i to onom karakterističnom za Nokiju, onom kojeg su dizajneri Nokije njegovali od davna.

Sat vremena za izradu jednog uređaja iz bloka aluminija, 10 sati do konačne obrade.

Arto je rekao da je Nokia već plasirala uređaj i to je bila Nokia 6 je u 4 dana dobila preko 1.4 milijuna prijava za kupnju! I ona je upravo postala globalna verzija!

O nokiji 6 sve već znamo, ali je najveća novost Nokia 6 Art Black sa crnim sjajnim finišem, a prodavat će se za  229€ globalno, dok će verzija sa sjajnom crnom završnom obradom koštati  299€.

 

Ide Nokia 5. Ima 5.2 inčni zaslon i izrađena je od aluminija u 3D načinu izrade. Antena je pomaknuta na vrh i dno uređaja kako bi aluminijski okvir ostao čist.

Uređaj će biti dostupan u plavoj, bakrenoj, crnoj i srebrnoj boji po 199€.

Nokia 3 je upravo predstavljena koja će doći po cijeni od 139€. Ima 5 inčni full HD zaslon i 8 MP kameru!

Nokia 3 također ima kućište izrađeno od aluminija na jednak načiun kao skuplje kolege.

 

 

 

Na pozornici je predstavnik Goole-a koji je najavio usku suradnju te tvrtke i Nokije 🙂

Sada su se na pozornicu popele predstavnice HMD Globala zadužene za marketing kako bi najavile Nokiju 3310, ali prije toga je objavljen video koji prikazuje važnost Nokije, odnosno osnovnih Nokia uređaja za svijet, a to je međusobna povezanost. Video je dosita emotivno napravljen, u duhu Nokije i pokazuje kako smo u biti svi pripadnici jedne rase bez obzira na godine ili boju kože. Nokia i dalje brine, i želi se povezati ljudski sa svima.

Vratila se Snake igra, i to u sklopu Messenger aplikacije 🙂 Na taj način je dostupna svima.

 

 

Op op, ništa od Nokije 3310! Ipak je to bila patka!

Ipak nije, evo je Nokia 3310!!!

Mjesec dana baterija, Nokia ring tone i Snake igra tamo. Pokreće je s30+ softver. Legendarni, izdržljivi osnovni uređaj je opet sa nama.

 

 

Prezentacija je uz acapella Nokia tune završena!

 

idemo sa objavama za medije o uređajima!

Za kraj jedna skupna!


Link za gledanje prezentacije u virtualnoj stvarnosti dostupan je putem YouTubea.

 


 

Sve o Nokia konferenciji za medije i analitičare možete u tekstualnom obliku uživo kako se odvijalo pročitati u nastavku. Najbitnije novosti sa detaljima ove konferencije možete pronaći ovdje:  #Withings će postat #Nokia. Dizajneri nisu prodani Microsoftu i surađuju s #HMD-om


Originalni tekst:

13:00 – Počela je konferencija za medije i analitičare u Barceloni, koja prethodi predstavljanju uređaja kasnije danas. Mikrofon je prvi uzeo Rajeev Suri, izvršni direktor koji je sažeo sve što je Nokia napravila posljednjih godinu dana, odnosno od spajanja sa Alcatel Lucentom.

Suri je najavio nove tehnologije koje će ubrzati prelaz operatera na 5G mreže. Saznajte više u objavi za medije.

 

Najavio je i najavu novog hardvera što će se održati u Muzeju moderne umjetnosti kasnije danas (16:30!)

 

Zanimljiv je podatak da će Nokia opremiti Xiaomi sa optičkom mrežom za spajanje njihovih data centara! Objava za medije.

13:45 – Sada je vrijeme za pitanja i odgovore. Suri je poprilično dobro opremljen i izgleda ok, samo se nadam da u rukama ima bocu vode a ne Absolut votke 🙂

zanimljivo pitanje je stiglo od švedske novinarke koja je pitala kako će HMD-ov proizvod (mobiteli) utjecat na Nokiju? Suri je odgovorio da nisu baš na pamet birali partnere, već su potrošili određeno vrijeme kako bi pronašli pravog partnera koji može sve izvesti. On vjeruje u HMD jer imaju dobro postavljene stvari, sređene kanale prodaje, marketinga i proizvodnje. Nadalje, spomenio je da imaju mjesto u odboru HMD-a te da cijeli proces kontroliraju. Želja Nokije je i dalje imati ljudski dodir u tehnologiji i zato su im mobiteli bitni.

Nadalje, spomenuo je važnu stvar, a to je da će Withings uskoro postati Nokia, odnosno Withings brand će biti zamjenjen Nokia brandom na proizvodima. To im je također bitno radi plasiranja uređaja koji će pratiti zdravlje pojedinca.

 

Upravo je postavljeno još jedno pitanje vezano za Withings i njegovu vezu sa mobitelima. Suri je rekao kako želi napraviti obitelj uređaja, od kamera, preko mobitela i gadgeta vezanih za zdravlje koji će imati podjednak iprepoznatljiv Nokia dizajn. Withings to ima i zato ga je Nokia kupila. Inače, Suri je rekao kako je dizajnerski odjel ostao u Nokiji i nije bio prodan Microsoftu upravo kako bi u budućnosti planirali raditi Nokia uređaje s karakterističnim pametnim industrijskim dizajnom. Suri nije rekao hoće li Withings, koji će uskoro postati Nokia, koristiti Android Wear os na svojim satovima, ali je rekao kako će uređaji biti plasirani zajedno s mobitelima, kao dodatna oprema u određenim prodajnim kanalima.

 

Završila je press konferencija. Video snimka će biti dostupna kroz nekoliko sati.

 

Više o Withingsu i rebrandiranju u Nokia pročitajte OVDJE. Tu i nabacite komentare!