#Withings će postat #Nokia. Dizajneri nisu prodani Microsoftu i surađuju s #HMD-om

Službeno je potvrđeno da će na ljeto 2017. godine Withings proizvodi postati brandirani s Nokia logom.

Nokia je upravo objavila izvješće za medije u kojem to potvrđuje.

Upravo je završila jednosatna konferencija za medije i analitičare koje je održala finska Nokia. Rajeev Suri, CEO Nokije, bio je glavni govornik i većinu konferencije posvetio je financijskim performansama tvrtke te planovima za budućnost, posebno vezano uz 5G.

Najzanimljiviji dio bio je dio “pitanja i odgovora” (Q&A), gdje nam je Rajeev otkrio neke zanimljive informacije. Tako je ponovno jasno potvrdio da će Withings, dio Nokije koji je zadužen za fitness i zdravstvenu opremu, biti preimenovan u Nokia. Isto tako Withings proizvodi prodavat će se u istim kanalima trgovačkim kao i Nokia mobitela, što znači da možemo očekivati i ponude poput sat+uređaj za neku povoljniju cijenu.

Rajeev je prezentirao viziju u Nokiju koja se sastoji od velikog portfelja uređaja od kamera za virtualnu stvarnost poput Nokia OZO pa do pametnih i nosivih uređaja, a sve će biti povezano klasičnim Nokia dizajnom. Najzvučnija vijest koju je objavio Rajeev je da Nokia svoj tim dizajnera nije prodala Microsoftu prilikom preuzimanja odjela uređaja i usluga. To je zaista velika vijest, a tim Nokia dizajnera koji se nalaze u SAD-u surađivat će s HMD-om pri dizajnu smartfona, što znači da će Nokia imati veliki utjecaj i na izgled proizvoda.

Po pitanju mreža, Nokia je prva na svijetu na MWC-u ponudila “end-to-end” odnosno cjelovitu uslugu izgradnje komercijalne 5G mreže, o čemu više možete saznati ovdje; a Nokia je sklopila i ugovor s Xiaomijem. Nokia će Xiaomijeve podatkovne centre spojiti optičkom mrežom i pomoći u izradi “privatnog oblaka”. Detalje o tom dogovoru možete pronaći ovdje.

U 16:30 počinje HMD-ova konferencija gdje očekujemo hrpu noviteta, a sve informacije možete pronaći ovdje.