Budućnost su 5G mreže; Nokija to dokazala na #MWC2017

Mobile World Congress 2017. je došao svom kraju, a jedna od tvrtki koja je dobila najviše pažnje u ovoj godini svakako je Nokia. Nokia brend bio je u središtu pozornosti na MWC zahvaljujući HMD Globalu te predstavljanja Nokija 3, 5, 6 i Nokia 3310, ali i promjenama u “Digital Health” odjelu gdje će Withings uređaji uskoro biti označeni s Nokia logo.Nadalje, Nokija je uz sve prije navedeno demonstrirala ostvarene napretke svoje mrežne tehnologije gdje se ističe sa kreiranjem i unaprijeđenjem 5G mreža. Pokazala neke impresivne tehnologije i rješenja u telekomunikacijskoj industriji koje možete vidjeti na videu ispod.

Vjerojatno najveći događaj na MWC za Nokiju, uz smartphone, bila je i prezentacija Rajeeva Suria na temu “Četvrta industrijska revolucija”. Suri je dao sjajne uvide u razvoj i različite implementacije 5G mreže, te kako će to promijeniti svijet. Dolje možete pogledati neke YouTube videozapise koji opisuju Nokijine inovacije u tom polju te kako će njihova primjena poboljšati živote ljudi.

 

Doista će 5G mreže promijeniti svijet, jer će osim u telekomunikaciji, pronaći primjenu u povezivanju strojeva na net i olakšati njihovo korištenje zahvaljujući manjoj latenciji. Zamislite što će 6G mreže tek moći :).