Foto: #Nokia #Goldfinger pozira u sjajno crnom izdanju (#Vtechgraphy)

Nokia McLaren nije bila jedini Lumia uređaj koji je trebao donijeti 3D način upravljanja na WP8.1 verziju Microsoftove platforme. Nokia Goldfinger, čije smo fotografije prototipa imali prilike vidjeti krajem 2015. godine, je pak bila drugi uređaj koji je trebao imati inovativan način upravljanja Windowsima za mobilne uređaje. Kao i Nokia McLaren, Nokia Goldfinger je također otkazana po svemu sudeći u završetku proizvodnje. Uz ova dva uređaja otkazan je i Nokia Moonraker pametni sat koji je također trebao imati 3D geste i biti dodatna oprema ovim top smartfonima. Goldfinger, za razliku od aluminijskog McLarena, je imao kućište izrađeno od polikarbonata. Već smo prije vidjeli uređaj u mat žutoj varijanti, a VTechgraphy je danas otkrio fotografije uređaja u sjajno crnoj završnoj obradi. I kod ovog modela je modul kamere nalik na Nokia Lumiju 1020, odnosno ima poznato crno oko u kojem je otvor kamere i LED bljeskalica. Jedini dodatni otvori na kućištu su oni za stereo zvučnike, 3.5 mm utor za slušalice te kontrolne tipke na desnoj strani uređaja.

Doista je prava šteta što je Microsoft odlučio ugasiti ovu seriju uređaja jer bi zasigurno Goldfinger, McLarten i pametni sat Moonraker dodatno održali odličan WP8.1 na životu, prije nego li Win10M bude dovršen.

 

 • seminola

  zati sto ocekujem od Nokie da bude drugacja od ostalih . kao i uvijek do sada . drugaciji ized . a ovaj izgled je uobicajan na vecini telefona . ne drzis ni Zastavu stojadina u ruci a opet ti se izgmed ne svidja . dovoljno je vidjeti da je slican svim ostalim telefonima . cak su izbacili i dugme PRECAC ZA KAMERU kao kod svih drugih . TO NIJE ONA STARA NOKIA

  • hapz

   vidjet ćemo

 • seminola

  da bar Hmd uradi nesto slicno ovime a one nove nokie su iste jao svi ostali telefoni . cudi me da nisu nainedili taj duh . tu ljepotu . a nekao svi ostali ako i top model bude isti . CAO NOKIA kupicu soni

 • badjura

  Masina

 • zijad

  Da su babi m… bila bi djed, da sam ja u nasi nebi gulio sumu. Kako mi glupo zvuci da je ovo da je ono…


  • da, ali postojala je opcija pa je nakon odabira sve glupo. Ova serija uređaja je mogla napraviti dobar prodajni rezultat, samo netko je pametniji okrenuo priču pa je sada jasan ishod toga.


 • Ih, ovaj je mogao naslijediti moju 1020