Glasine: #Microsoft do kraja godine predstavlja novi W10(M) smartfon – ali ne Surface Phone

Prema tvrdnjama njemačkog WindowsUnited bloga, Microsoft trenutno radi na novom Windows smartfonu koji bi trebao biti predstavljen do kraja ove, 2017. godine, a prema glasinama to neće biti dugoočekivani Surface Phone. Novi uređaj biti će sličan dosadašnjim Lumijama 950/950 XL, ali sa osvježenim hardverom (primjerice nova generacija procesora, poboljšane kamere, ..). Iako smo vas do sada već obavijestili da Microsoft u suradnji sa Qualcommom radi na Windows 10 verziji za Snapdragon 835 koji bi trebao moći pokretati Win 32 programe, za sada, u ovom uređaju za 2017., ništa od toga.

Microsoft bi plasiranjem ovog uređaja krenuo u nekakvo istraživanje tržišta i prilagođavanjem korisnika konceptu računala u obliku mobilnog uređaja. Uređaj koji bi trebao služiti kao most između klasičnog smartfona i Microsoftov ultimativnog mobilnog uređaja imao bi mogućnosti pokretanja računalnih aplikacija iz trgovine, ali prema izvoru, ne i puni Windows 10. Logično je da prije Surface Phonea Microsoft želi istražiti i dobro ispipati tržište kako bi mogao procijeniti reakciju tržišta, no pristup izbacivanja “pokusnog” uređaja poprilično je rizičan. Izvor ne precizira kakav OS će taj uređaj koristiti, ali budući da se spominju aplikacije iz trgovine vjerojatno Windows 10 Mobile.

Microsoftov Surface Phone bi, prema glasinama, trebao doći na tržište tijekom 2018. godine s Windows 10 on Snapdragon/ARM OS-om.

WindowsUnited blog napominje, kao i do sada, da nema nikakva jamstva u pogledu točnosti takvih neslužbenih podataka, ali da je njihov izvor (djelatnik u Microsoftu) do sada bio uvijek pouzdan i točan. Ne preostaje nam ništa drugo nego pričekati kraj ove godine pa da vidimo točnost ovih informacija.