HMD: Pripreme za terensku promociju u tijeku. #Nokia smartfoni su fokus

HMD-ova direktorica za Ujedinjeno Kraljevstvo Sarah Edge dala je intervju za portal Mobile Today. Sarah je svojim izjavama dala do znanja da je HMD poprilično siguran u ono što radi, a vjerojatno najbolja novost koju smo saznali iz intervjua je da HMD planira terenske promocije za nadolazeće Nokia uređaje, barem na nekim tržištima.

Na pitanje o samom načinu prodaje Nokia uređaja, Edge je izjavila da je terenska promocija ključna za Nokia brend i da su u pregovorima s više tvrtki oko organizacije i izvršavanja promocije. Nadodaje da je Nokia 3310 privukla popriličnu pažnju, ali da su u centru pažnje HMD-a smartfoni, a ne obični uređaji. Kaže da su prve reakcije pozitivne na dizajn, kvalitetu izrade i cijenu te da su sigurni da će takvim pristupom biti izuzetno konkurentni na tržištu. Spomenula je da je HMD sklopio popriličan broj ugovora o prodaji novih uređaja, poput onog s Exertisom te da se i partneri, kao i HMD i finska Nokija, nadaju uspjehu brenda.

HMD Global obvezao se u razdoblju od tri godine potrošiti pola milijarde eura u marketing, što je dovoljan iznos ako se pametno bude poslovalo, a HMD je svoju spretnost pokazao kada je dobio veliku besplatnu promociju predstavljanjem Nokije 3310.