#Hub:Raum i #Nokia uz pomoć #HT-a pokreću program za Startup tvrtke u komunikacijskoj industriji

Dva globalna lidera u području integriranih telekomunikacijskih usluga te tehnologija budućnosti NokiaDeutsche Telekom pokreću novi program za Startup tvrtke u komunikacijskoj industriji pod nazivom WARP Future Communication. U ovom programu mogu sudjelovati sve startup tvrtke iz cijele Europe, a glavni cilj programa je razvoj inovativnih komunikacijskih usluga sa kojima bi se trebao olakšati život korisnicima Deutsche Telekom Grupe i Nokije. Kao najveći hrvatski startup akcelerator koji vjeruje u potencijal ove inicijative, Hrvatski Telekom će podržati sve zainteresirane startupe kako bi mogli pokazati svoje autentične poslovne vještine u ovom natjecanju.

Inače, program WARP Future Communication osmišljen je za starup tvrtke koje mogu donijeti inovacije u komunikacijske usluge i povezana područja, kao što se prepoznavanje govora, roditeljski nadzor, umjetna inteligencija (AI), slanje i primanje glasovnih poruka, digitalni život, te općenito obogatiti glasovne komunikacije i videokomunikacije. Ovaj program pruža startup tvrtkama sve alate i resurse neophodne za razvoj, širenje i komercijalizaciju vlastitih usluga, kako s tehničkog tako i s poslovnog aspekta. WARP Future Communication pružati će takozvani “trokut snage” a koji proizlazi iz suradnje sa Nokijom koja nudi tehničku potporu platformi, Deutsche Telekom koji će nuditi distribucijski kanal te sa startup akceleratorom hub:raum koji osigurava znanja i iskustva te alate neophodne za izgradnju, razvoj i komercijalizaciju proizvoda. Naravno u Hrvatskoj će podršku ovom projektu pružati Hrvatski Telekom.

Ana Pauzar, voditeljica Odsjeka za razvoj proizvoda i ponuda novih proizvoda u Hrvatskom Telekomu izjavila je:

“Hrvatski Telekom važan je dio ovog projekta omogućujući kao partner provedbu natječaja za hrvatske kompanije. Kao najveći hrvatski startup akcelerator koji snažno vjeruje u potencijal ove inicijative, Hrvatski Telekom će podržati sve zainteresirane startupe kako bi mogli pokazati svoje autentične poslovne vještine u natjecanju”.

 

Izvor