Istražite Finsku kroz VR video! Snimljeno #Nokia OZO kamerom @nokiavr

Flatlight Creative House je zajedno sa tvrtkom Finns i partnerima pokrenuo inicijativu 100 Moods From Finland. Glavni cilj inicijative je prikazati najljepše krajolike Finske u virtualnoj stvarnosti, odnosno u 360 stupnjeva. Cijela ideja je polrenuta kako bi se proslavilo finskih 100 godina neovisnosti. Kamera korištena za snimanje krajolika je jedna od najboljih trenutno na tržištu, Nokia OZO.

 

Trenutno je u VR tehnologiji snimanja dostupno 5 kratkih video zapisa na YouTube kanalu “100 Moods From Finladn”, a uskoro ih se očekuje još. Link za Youtube kanal se nalazi ovdje. Linkali smo nekoliko videa ispod, a kako bi doživjeli svu ljepotu snimljenog krajolika i kvalitetu VR kamere OZO, koristite VR naočale ukoliko ih posjedujete (ili pak Google Cardboard). krajolike možete pregledati i na stranici  100 Moods From Finland.

 

 

 

 

 

 

Hrvatska turistička zajednica bi mogla komodno slijediti ovaj potez Finaca, jer je OZO doista odlična kamera za reklamiranje zanimljivih krajolika. Ako se netko brine hoće li VR kamere ubiti turizam, jedno je kada ih vidite kroz VR naočale, a drugo je kada doista dođete na ovo mjesto.