Nokia 6 i 5 proglašeni za najbolje uređaje srednje klase po čitateljima GSMArene

Nokia 6 i 5, službeno predstavljene na MWC-u za globalno tržište su označile povratak Nokia loga na smartfone. Različiti tech portali su jako dobro reagirali na njih, što će HMD-u i Nokiji poprilično odgovarati pred dolazak na tržište. GSMArena je pred svoje mnogobrojne čitatelje (66 milijuna mjesečno!) dala klasičnu tjednu anketu u kojoj je od njih tražila da odaberu najbolje uređaje predstavljene na MWC-u u tri kategorije, top klasa, srednja premium i srednja klasa. U posljednje dvije su bile navedene Nokia 6 i Nokia 5 koje su i izglasane od srane čitatelja za najbolje uređaje tih kategorija. Treba spomenuti da je Nokia 6 tek za kojih 13 glasova bila bolja od Huawei-ja P10, dok je Nokia 5 pobijedila Xperiu XA1 za 24 glasa.

Evo i kompletnih rezultata!

Najbolji premium uređaj srednje klase:

 1. Nokia 6: 34% – 2263 glasa
 2. Huawei P10: 34% – 2250 glasova
 3. Moto G5 Plus: 17% – 1085 glasova
 4. BlackBerry KEYOne: 15% – 974 glasa

Najbolji uređaj srednje klase:

 1. Nokia 5: 41% – 2193 glasa
 2. Sony Xperia XA1: 38% – 2069 glasova
 3. Moto G5: 21% – 1126 glasova

Premda je pobjeda u obje kategorije gdje su Nokia uređaji bili kandidirani tijesna, ovo je odličan pokazatelj dobrog povratka Nokije, koja je odmah došla rame uz rame proizvođačima koji trenutno dominiraju tržištem. Naravno, tu nema Samsunga koji bi sigurno pomrsio račune, no Nokia ima odličan start i treba ga pametno iskoristiti.

GSMArena

 • jovica

  to su gluposti … na 4. mjestu je BlackBerry KEYOne koji još nije ni izašao


  • Nijedan uređaj nije službeno u prodaji. Izuzev Nokije 6 koja je samo u Kini, dok globalno nije. Pitali su samo za uređaje predstavljene na MWC-u.

   • jovica

    to ti je tako kad čitaš otprilike … hvala

 • badjura

  Nema tu ni samsung sta da trazi,jedino se ceka bajjaci model,pa da pocne borba…

  • Judge Judy

   Nece imat bazu kao samsung jos skoro ali nikad se ne zna,samsung je on fire od kako je s6 izasao.