Službeno: #Nokia uređaji dolaze i u SAD; #HMD će otvoriti internet trgovinu

Do sada nismo sa sigurnošću mogli utvrditi hoće li se novi Nokia uređaji prodavati u SAD-u, no dobra vijest dolazi sa službenog Twitter profila HMD-a (@nokiamobile). HMD je službeno potvrdio da imaju namjeru prodavati nove Nokia uređaje u SAD-u, ali kao što već znamo, SAD nije na listi tržišta koja će dobiti nove uređaje u Q2 ove godine. To znači da će se američki Nokia fanovi morati još pričekati za kupnjom novih uređaja. Nokia 3 uređaj već je prošao FCC certificiranje, tako da se dolazak u SAD ože očekivati ubrzo nakon globalnog lansiranja. Tržišta koja će prva vidjeti nove uređaje u drugom tromjesečju ove godinu su Europa, Afrika,  zemlje regije APAC, Indija i Bliski Istok.

Još jedan zanimljiv podatak podijelio je HMD putem svog Twitter profila, a to je da planira otvoriti e-commerce trgovine, za početak u Indiji. U davnim vremenima, Nokia je imala svoje flagship trgovine diljem svijeta, ali se ne sjećamo web trgovine, iako su vjerojatno i one postojale. Jedna od najpoznatijih Nokia flagship trgovina bila je ona u Helsinkiju koju je Jay s MyNokiaBlog posjetio i napravio odličnu reportažu o kojoj smo i mi pisali. Microsoft je kasnije zatvorio tu trgovinu. Hoće li HMD otvoriti i neke fizičke trgovine, vrijeme će pokazati . Svakako navijamo za tu opciju.

Također je zanimljivo napomenuti da je priča o distribuciji novih Nokijinih uređaja otišla s prodaje putem ekskluzivnih internet trgovina partnera, što je HMD najavio prošle godine kada je tvrtka objavila svoje postojanje,  na prodaju putem operatera, fizičkih trgovina, online trgovine, pa čak i vlastite internet trgovine.

via: PhoneArena