#Nokia zatražila dokumente sa parnice Applea i Samsunga u Koreji za vlastitu bitku protiv Applea

Apple je uslijed pada konstantnog povećanja profita optužio Nokiju kako vodi tajni rat protiv njega, na što je Nokia odgovorila poprilično jakom protutužbom kojom potražuje plaćanje prava na korištenje mnogobrojnih patenata bez kojih Apple-ovi mobilni uređaji i tableti jednostavno ne mogu funkcionirati. Tužba je toliko jaka da će samo Nokiju koštati 100 milijuna dolara godišnje, a izgledno je da će se pravna bitka protegnuti na nekoliko godina.

Iako u posljednje vrijeme nismo čuli mnogo o ovom patentnom ratu, parnične borbe se odvijaju normalnim tijekom diljem svijeta. Nokia je od suda republike Koreje, gdje se trenutno parniče Apple i Samsung, zatražila dokumente sa suđenja kako bi dodatno ojačala svoje argumente u tužbi protiv američkog giganta.

Apple bi se u slučaju gubitka parnice mogao suočiti čak s blokiranjem prodaje vlastitih uređaja u SAD-u što mu nikako ne bi dobro leglo. Definitivno se isplati pratiti ovu bitku koja će biti pouka svima koji žele bez naknade koristiti tuže intelektualno vlasništvo.

Tags:,