Video: #Nokia 6 je pravi tenk od smartfona (#JerryRigEverything)

Jerry sa JerryRigEverything je nakon mučenja, Nokiju 6 kompletno rastavio te došao do nekoliko zanimljivih otkrića o izradi ovog uređaja. Naime, po predstavljanju Nokije 6 mogli smo vidjeti nekoliko videa koji nam ukazuju na njezinu iznimnu čvrstoću te da je doista povezana s Nokijom 3310 😊. Za čvrstoću cijelog uređaja je zaslužno u prvom redu jednodijelno aluminijsko kućište, ali i ploča od kvalitetnog metala koja odjeljuje zaslon od baterije i ostatka elektronike. Ploča je povezana sa kućištem u 19 točaka što je možda pretjerano, ali definitivno razlog izuzetne čvrstoće uređaja.

Dapače, Jerry je nekoliko puta naglasio kako je uređaj jako dobro dizajniran i ima nekoliko odličnih rješenja koja podižu čvrstoću hardvera poput dodatnih spojnica (jedna za kabele zaslona i baterije i druga za kabele tipke za paljenje i slušalice/zvučnika) koje učvršćuju osjetljive spojeve kabela ili pak veće dijelove elektronike koji su dodatno učvršćeni u kućište.

Zanimljivo je vidjeti kako su u unutrašnjosti još vidljivi kružni tragovi ostali od glodanja aluminijskog bloka kućišta. Izvana je Nokia 6 lijepo dovršena, no unutrašnjost je zanemarena što je vjerojatno i razlog manje cijene uređaja. Međutim, sve je u uređaju na svojem mjestu i učvršćeno tako da je konstrukcija uređaja sami vrh mobilne industrije unatoč manjoj konačnoj cijeni. Isto tako možemo vidjeti D1C oznaku na kabelima koja je u biti kodno ime za ovaj uređaj.

Nadalje, kamere su također modularne, kao i kod većine smartfona današnjice te se lako mogu skinuti samo skidanjem kabela.

Također je Jerry rekao da je uređaj doista jednostavno servisirati s obzirom da mu se jednostavno odvaja izuzetno tanki zaslon te baterija koja je pričvršćena za prije spomenutu ploču. Baterija je zalijepljena rastezljivim trakama čijim se izvlačenjem jednostavno uklanja će nabaciti osmjeh na lica servisera. Dakle, dvije komponente koje se na mobilnim uređajima najčešće mijenjaju su lako izmjenjive na Nokiji 6. Upravo bi joj to moglo donijeti titulu najlakše popravljivog uređaja, premda se iskreno nadam da ga nećemo trebat popravljat u standardnom dvogodišnjem životnom vijeku smartfona.

Premda ne volim gledati video mučenja uređaja, ovaj od Jerryja definitivno se isplati pogledati jer otkriva činjenicu da je Nokia 6 tenk među mobitelima!

Što Vam se čini od kvalitete izrade Nokije 6? 🙂 Mišljenje ostavite u komentarima.