Windows 10 Creators nadogradnja dolazi 11. travnja!?

Kako prenosi MPSU blog, Microsoft planira puštanje drugog velikog ažuriranja iz Redstone nadogradnja nazvanog Creators Update 11. travnja ( 4. mjesec) 2017. Nakon prvog upita MPSU bloga na ovogodišnjem CES-u (Las Vegas)

bilo je potvrđeno da će nadogradnja biti dostupna u travnju 2017. Sada je blog došao do saznanja da bi mogući početak puštanja trebao biti 11. travnja (4. mjesec), mada treba još pričekati da to Microsoft i službeno objavi. Treba imati na umu da svi ti datumi nisi konačni te da su uvijek podložni promjenama zbog mogućih iznenadnih greški, što smo se već uvjerili do sada.
Microsoft je potvrdio da će Creators Update prvo stići na računala, a tek kasnije na mobilnu verziju mada nije bio precizan koje je to razdoblje.

“The initial update will be for desktop, but other versions will be available thereafter.”

“Ažuriranje će na početku biti dostupan samo za računala, a druge verzije biti će dostupne nakon toga.”

Treba i napomenuti da je Microsoft već počeo raditi na sljedećem ažuriranju za Windows 10, kodnog naziva “Redstone 3”, a prvi Build iz ove nadogradnje za korisnike Insider programa treba očekivati negdje krajem travnja ili početkom svibnja (5.mjesec) 2017. Za razliku od Redstone 2 (Creators Update), nadogradnja Redstone 3 trebala bi biti dosta veća za mobilne uređaje.
Hvala Goranu na dojavi. 😉