Klonovi Nokije 3310 (2017) već na tržištu. Pročitajte savjete za prepoznavanje

Kako prenosi VTechgraphy, čini se da su nakon samo nešto više od mjesec dana od najave nove Nokije 3310 u prodaju stigle kopije uređaja. To uopće nije čudno jer neke tvrtke u Aziji čak na temelju glasina rade kopije Appleovih ili Samsungovih flagshipa i puštaju ih u prodaju prije službenih uređaja.

Jedna malezijska trgovina objavila je par savjeta kako uočiti da je riječ o kopiji, a ne stvarnom uređaju, a savjeti su:

  • Provjerite da uređaj ima originalni Nokia logo
  • Na pakiranju uređaja treba se nalaziti hologram naljepnica prodavača/uvoznika
  • Baterija treba biti Nokia BL-4UL 1200mAh 3.7V 4.4Wh
  • Svi nazivi i brendovi na pakiranju i uređaju trebaju biti ispravni
  • Originalno jamstvo od HMD-a ili ovlaštenog uvoznika
Original baterija za 3310 (2017)

Isto tako, klonove je lako prepoznati jedno kada ih držite u ruci jer je najčešće riječ o jeftinim uređajima, napravljenim od niskokvalitetnih materijala. Jednostavno, ako u ruci osjetite da uređaj nije Nokia, a čudni zatipci su po kutiji i uređaj, vjerojatno nije riječ o pravoj Nokiji, već klonu. Ako ste u nedoumici je li vaš uređaj original, kontaktirajte lokalno predstavništvo tvrtke, uvoznika ili se obratite internetu, pa i na NokiaMobu smo uveli kategoriju “Upiti i rasprave” za takve i slične situacije.

Valja napomenuti ponovno da Nokia 3310 (2017) još nije u prodaji, kao ni Nokia 3, 5 i 6. Uređaje očekujem tijekom tekućeg tromjesečja, a Nokia 3310 trebala bi koštati oko 49 eura, odnosno oko 370 kuna.

via: VTechgraphy

Izvor: InfoTech Trading