Nakon 14 rasprodanih pošiljki na JD.com, u prodaju će i srebrna #Nokia 6

 

Nokia 6 se službeno prvo počela prodavati 19. siječnja 2017. godine u kineskoj trgovini JD.com i od tada su pošiljke uređaja prvotno u verziji od 64/4 GB memorije i RAM-a, i nešto kasnije 32/4 GB, bile rasprodane 14 puta. Dok je prva pošiljka, slično kao i pošiljka Nokia tableta N1, bila rasprodana manje od minute posljednja je pak bila dostupna nekoliko dana. Trenutno su obje verzije Nokije 6 u crnom izdanju kućišta dostupne na web trgovini. Očito je da je HMD Global u suradnji s FIH-om uspio poboljšati isporuku uređaja pa je izgledno da u trgovinu neće dolaziti manje pošiljke.

Međutim, JD.com će pojačati ponudu tražene Nokije 6 sa srebrnom verzijom koja se i meni osobno poprilično svidjela, pa čak i našoj ekipi iz partnerskog Mob.hr-a koji su za nas poslikali nove Nokije. Nokia 6 u srebrnoj varijanti će se na JD.com trgovini također prodavati u dvije varijante interne memorije, odnosno sa 32 i 64 GB. Oba modela će također imati 4 GB RAM-a što neće biti slučaj za ostatak svijeta gdje će 4 GB RAM-a imati samo Arte Black (sjajna crna) verzija Nokije 6. Cijena uređaja će biti podjednaka i iznosit će 1499 Juana, odnosno približno 1516 kn.

Što se ostavljenih recenzija kupaca tiče, Nokia 6 ih je do sada skupila 46 000 od kojih je njih 97% pozitivno. Ova brojka označava ujedno i minimalan broj prodanih Nokia 6 uređaja s obzirom da kupci ne trebaju ostavit recenziju prilikom kupovine. Nokia 6 u srebrnom izdanju je na trgovini dostupna u predbilježbama kojih je već prikupila oko 16000, dok predbilježbe nisu otvorene za verziju sa 64 GB interne memorije. Prodaja srebrne Nokije 6 starta 11. travnja točno u 10:06 sati po lokalnom vremenu.

Što se ostatka svijeta tiče, Nokia 6, 5, 3 te Nokia 3310 u prodaju dolaze definitivno u ovom tromjesečju s nekim glasinama da bi se to moglo dogoditi krajem travnja za 3310 te sredinom svibnja za android modele. Temeljem netom objavljenih financijskih rezultata FIH-a i s poprilično mnogo nagađanja, izračunali smo da HMD Global planira isporučiti približno 10 milijuna Nokija 6, 5 i 3 što je poprilično optimistično s njihove strane, ali i lako dostupno s obzirom na dovođenje visoke kvalitete izrade, čistog Androida i slavnog imena u donji cjenovni segment Android uređaja.

 

JD.com: Nokia 6 – crna / Nokia 6 – srebrna