#Nokia 6 prima redovita sigurnosna ažuriranja u Kini

HMD je održao obećanje o puštanju mjesečnih sigurnosnih ažuriranja na nove Nokia smartfone, konkretno na Nokiju 6 koja se trenutno ekskluzivno prodaje u Kini i na Tajvanu. Nokia 6 primila je sigurnosno ažuriranje za 3. mjesec, a HMD kaže da uskoro puštaju i za 4. mjesec.

Nokia 6 u Kini koristi Android 7.0 OS, a na pitanje kada će nadograditi verziju Androida HMD je odgovorio da je nadogradnja u pripremi i da će objaviti dostupnost jednom kada bude spremna za isporuku. Vjerojatno je riječ o verziji 7.1.2, no nisu precizirali.

China users got march security update already and April update is on the way.

We are committed to monthly security update and regular system system update. For your specific enquirers [about the 7.1.2 update], Let me save the news for later. We will announce when time is ready.

HMD je 26. veljače (2. mjesec) predstavio Android smartfone Nokiju 3, 5 i 6. Najavili su partnerstvo s Googleom i korištenje “najčišće” verzije Androida. HMD se obvezao isporučivati mjesečna sigurnosna ažuriranja i ažuriranja na nove verzije Android za svoje uređaje na najmanje 2 godine.

Nokia 6 u Kini je u prodaju krenula s Android 7.0 OS-om, dok će globalna verzija Nokije 6 i Nokia 5 u prodaju krenuti s Android 7.1 OS-om. Nokia 3 će u prodaju sa 7.0 verzijom, no vjerojatno će kasnije biti nadograđena na 7.1, odnosno noviju verziju Androida.

Globalno Nokiju 3310, 3, 5 i 6 očekujemo u tekućem tromjesečju na našem i susjednim tržištima, kao i u ostatku Europe i svijeta.

via