#Nokia 6 TA-1003 ima #Google Play trgovinu, dok TA-1000 nema

Trenutno je na samo dva tržišta u svijetu u prodaji Nokia 6. Od siječnja (1. mjeseca) može se u verziji TA-1000 kupiti u Kini putem trgovine JD.com, a od prošlog mjeseca dostupna je i na Tajvanu, ali u verziji TA-1003.

Politički gledano situacija oko Kine i Tajvana je komplicirana, no HMD im pristupa kao dva odvojena tržišta. Tako je u Kini dostupna Nokia 6 s prilagođenom verzijom Androida za kinesko tržište koje nema Google aplikacije instalirane na uređaju, dok Nokia 6 u verziji TA-1003 koja se prodaje na Tajvanu dolazi s Google aplikacijama, uključujući i Google Play Trgovinu. Globalna verzija koju smo vidjeli na MWC-u također dolazi s već instaliranim Google aplikacijama.

Ovo smo saznali slučajno pregledavanjem jednog od brojnih “First look” videozapisa na YouTube o Nokiji 6, ovaj put napravljenog od strane korisnika XEETECHCARE. On je snimio raspakiranje Nokije 6 u verziji TA-1003 na kojoj su predinstalirane Google aplikacije. Video pogledajte u nastavku.

Moguće je da TA-1003 bude globalna verzija Nokije 6, no nadamo se da neće jer se specifikacije globalne Nokije 6 razlikuju od specifikacija tajvanske/kineske. Globalna Nokia 6 ima NFC te 3GB RAM-a i 32GB interne memorije, za razliku od kineske s 4GB RAM-a i bez NFC-a te u verziji s 64GB interne memorije. Ako kojim slučajem iz nekog razloga uvozite Nokiju 6 iz Kine ili Tajvana, verzija TA-1003 koja se prodaje na Tajvanu mogla bi biti korisnija zbog već instaliranih Google aplikacija.

Spomenuta Nokia 6 ovog tjedna je primila i svoju prvu nadogradnju Androida te 3. sigurnosnu nadogradnju otkad je na tržištu te sada pogoni Android Nougat u verziji 7.1.1, istoj s kojom će i globalno doći na tržište.

Nokia 6, 5, 3 i 3310 na tržištu se očekuju tijekom trenutnog tromjesečja.