Nokia će nuditi zaposlenicima Withings proizvode po niskim cijenama u svrhu poboljšanja zdravlja

Bolje spriječiti nego liječiti je stara uzrečica koja je u Jugoslaviji rezultirala mnogobrojnim naprednim idejama u brizi o zdravlju naroda. Istu uzrečicu je iskoristila Nokia kada je pokrenula program korporativnog zdravlja, odnosno program praćenja zdravstvenog stanja zaposlenika kako bi on imao bolji i kvalitetniji radni vijek, ali i život. U zdravom tijelu zdrav duh i produktivniji radnik.

Nokia je odlučila svojim zaposlenicima ponuditi Withings seriju uređaja po posebnim (sniženim) cijenama kako bi mogli pratiti određene tjelesne parametre. Direktor medicinske i zdravstvene inicijative u Nokia Technologies odjelu, Matti Vanska, je naglasio kako ovaj proces ne može biti nametnut, već nešto što će biti rado prihvaćeno. Prema Vanski, vjerojatno i drugim istraživanjima, pokazalo se da praćenje tjelesnih parametara na pametnim uređajima može djelovati motivirajuće za pojedinca, te da su rezultati interesantni, utoliko da se može primijetiti smanjenje hipertenzije

Program praćenja zdravlja mi osobno zvuči vrlo zanimljivo. Dapače, Nokia je već ponudila program drugim tvrtkama koje su ga rado primijenile. Dobra je stvar što tvrtka brine za svoje zaposlenike i želi im osigurati zdraviji radni vijek. S druge strane, ovaj program možemo protumačiti i kao način za rješavanje zaliha uređaja koji nose Withings logo kako bi se stvorio prostor za Nokia brandirane uređaje koji će uskoro osvanuti na policama. Sve u svemu, budućnost definitivno ide u smjeru samostalnog praćenja nekolicine parametara tijela pomoću pametnih narukvica, satova i vaga te slanje izvješća liječnicima opće prakse. To bi moglo utjecati na smanjenje redova ispred ordinacija, ali nas natjerati da više vodimo računa o sebi dok smo zdravi.

 

Via