Oprez: U slučaju hard reseta ili deinstalacije Viber aplikacije, ne možete ju više koristiti *DOPUNA: Popravljeno*

Kao što već znate, Viber je “privremeno” obustavio daljnji razvoj svoje UWP aplikacije, ali ju i dalje možemo preuzeti iz Windows trgovine i koristiti se sa njom, ali bez novih mogućnosti koje stižu na ostale dvije platforme. Međutim, kako vrijeme prolazi, dolaze i problemi koji se javljaju sa nedolaskom novih ažuriranja, a jedan veliki se upravo pojavio, kojeg nam je dojavio naš vjerni pratitelj dxdy. 

Viber u zadnjih par dana blokira telefonske brojeve sa Microsoft uređaja. To znači ako morate kojim slučajem deinstalirati aplikaciju Viber ili napravite hard reset, nakon toga više se ne možete prijaviti u Viber aplikaciju već dobijete poruku da ste unesli pogrešan broj (Invalid number). dxdy je napravio mali test na nekim uređajima (950XL, 920, 735, 550…), i kod svih se pojavila ista greška. Nakon kontaktiranja Viber podrške dobio je odgovor da su brojevi blokirani zbog sumnjivih aktivnosti!!!!!!

Sami smo napravili test i uistinu nije se moguće nakon hard reseta ili deinstalacije prijaviti na Viber.

U slučaju da ste imate navedeni problem možete se obratiti Viber podršci ovdje. Nadamo se da će ovaj problem biti nekako riješen.

Hvala dxdy na dojavi. 😉

Dopuna: Čini se da su u Viberu ispravili ovaj problem i prijave opet rade. Hvala Dxdyju na ovoj informaciji. 🙂