Video: #Jelly je Android smartfon koji konkurira Nokiji 3310 (2017)

Mchael Fisher, na YouTubeu još poznat I kao Mr. Mobile, napravio je recenziju možda najmanjeg i najjeftinijeg Android smartfona današnjice imena Jelly. Doduše, Jelly bi trebao izaći na tržište 30. travnja ukoliko ga Kickstarter tvrtka odluči uopće pustiti na tržište. Ovaj uređaj ima zaslon od 2.45“ i jednako malu cijenu od 50$ što bi ga moglo učiniti privlačnim mnogima željnima manjih dimenzija smartfona.

Oh da, Jelly je smartfon te pokreće posljednju inačicu Android os-a, Nougat. Međutim, njegove specifikacije su slabašne a samim time je i izvođenje mnogobrojnih aplikacija koje su dostupne na Google Play trgovini. Upravo bi ga to, kao i prosječna prednja i stražnja kamera moglo koštati dolaska na tržište.

Jelly bi ipak mogao biti veliki konkurent Nokiji 3310 na tržištima država u razvoju s obzirom da ipak nudi više u svakom pogledu. Jedino gdje Jelly nije ni do koljena Nokiji 3310 je trajanje baterije. Malih 950 mAh neće dugo pokretati Android os, dok slična amperaža baterije može Nokiju 3310 držati na životu mjesec dana. Pitanje je da li izdvojiti 50€ za „glupi“ s30+ uređaj, ili dati 55€ za Nougat 4G smartfon… Mnogi bi mogli poći za smartfonom ako im je želja osjetiti mnoštvo aplikacija.

Jedna stvar mi je još upala u oko, a to je da Jelly neodoljivo podsjeća na lijepe Nokia Asha 308 te 305/306 uređaje. Fascinira da je Nokia s s40 Asha uređajima koji su imali i napredan os napravila jako dobre prijelaze uređaje, ili pak uređaje koji nisu imali čitavu ergelu aplikacija već su mogli pokretati one najkorištenije poput Whatsapp-a, Vibera, Twittera ili pak Facebooka. Asha serija je otišla u povijest, a Nokia nam dolazi sa novim/starim borcem u kategoriji malih mobitela. Nokia 3310 po svemu sudeći nema velike šanse pored Android 7.0 uređaja, no slabe performanse Jellyja bi mogle ipak pomoć 3310 doći do mnogih džepova.

 

Kakva su vaša razmišljanja o Jellyju?

 

Via

 • salvator

  ovo kad uzmeš u ruku nestane,potone,neznam kome bi ovako što trebalo

 • seminola

  da ali nokia 3310 ima prednost jer mnogi ne zele komplikovane telefone. , primjernk starija polulcija ljudi . a znam ih mnogo koji jos ovijekkoriste stare obicne Nomia tel. imaju lara da kupe i samsung s8 ali ne zele . zato ce nokia imati prednost na osnovu toga . meni i tebi treba android ili wp .ali oni nezele i nece i zato je3310 pun pogodak

 • Gagi990

  Po meni ja bih pre uzeo Lumiu 550 nego ovo, 3310 kosta ce oko 50-60 eura a Lumiu 550 oko 70, makar mogu korostiti WhatsApp i Viber.Mislim Nokiu 3310 su trebali da unaprede ili da ostave kakva je onda bila, a ne da od nje naprave dumb telefon.Jer prava 3310 je bila izvan svog vremena i napredan telefon, mislim da su se malo zeznuli.Ok 3310 je bila dobra reklama ali prodaja nece biti nesto wauuu, bolje da se fokusiraju na 3-5-6 Nokie.Cak je i ona Lumia 430-435 bila bolja u svoje vreme i odličan telefon nasprem 3310, posebno jer ni WhatsApp nema a kamol nesto drugo.

  • Dash

   3310 zapravo uopste nije bila previse napredna ni u svoje vreme. Bila je neka,da kazemo srednja klasa u svoje doba. Jedino je bilo “vau” to sto nije imala antenu izvan uredjaja. 7110 je tada bila napredna,na primer. Prvi S40 telefon sa WAP pretrazivacem. Novoj 3310 jesu uboli sustinu,ali su mogli jos malo samo cenuda doteraju. Previse su je cenovno priblizili jeftinim smartfonima.

   • Gagi990

    Pa kada pogledaš pre nje jeste u ono vreme bila napredna,dizajn,kvalitet, dobar ekran, zmijica, pesme si mogao sam da komponuješ,3330 je imala cak i pregledač ja mislim.Sve u svemu nije on bio top klasa, ali nela srednja jeste, ali low nikada.I to je problem sto su oni napravili od nje low, sto nisu trebali, ili su trebali da unaprede ili da ga ostave istog.Ovo sto su uradili nr svidja mi se ni dizajnerski niti po izgledu niti funkcije, orginala dosta bolja.