Video: #Jolla nas je podsjetila koliko je #Sailfish izvrstan

Rijetko jedinstvena tvrtka u svijetu mobilne industrije, Jolla, objavila je novi uvodni video u svoj isto tako jedinstven proizvod, Sailfish OS. Ukoliko do sada niste čuli za Sailfish, to je mobilni os koji je dobio priliku postati treći odabir (zahvaljujući Microsoftu), odnosno izbor svih onih koji su osjetili zamor od Androida, iOS-a ili pak Windows 10 Mobilea. Jedna jako lijepa gesta u videu je zasigurno spomen korijena, odnosno spomen Nokije koja je u suradnji s Intelom kreirala MeeGo OS, preteču Sailfisha.

 

 

 

 

Nekoliko je dobrih strana Sailfisha, možda najveća je mogućnost pokretanja Android aplikacija. Druga je velika mogućnost prilagodbe platforme za uređaje različitih dijagonala zaslona, od pametnih satova pa sve do pametnih televizija. Dok je Sailfish poprilično dovršen, Jollu najviše trenutno muči nedostatak hardvera, no to bi se u budućnosti moglo brzo promijeniti s obzirom da os nudi doista drugačije iskustvo korištenja.

 • seminola

  ako na njemu mozes koristiti andrid aplikacije . onda je to pun pogodak . samo da nadju proizvodjaca

 • PureView

  Sta je s portanjem na druge android telefone?


  • bilo je nekih portanja, kao na Nexus 4 mislim, ali nista previse.
   Sony je najavio neku suradnju, ali nikakvih konkretno informacija nakon MWC-a.
   Vjerovatno bi mogli neku Xperiju vidjeti sa Sailfishom

   • Idijot

    Bilo je puno više od Nexus 4,ali niti jedan nije kompletno bio funkcionalan.Svima su falile neke funkcije.Čak i N9/950 nije bio kompletan sa Sailfishom.