Video: Usporedba brzine Androida 7.0 na Samsung Galaxyju S8 i Nokiji 6

Na YouTube kanalu XEETECHCARE je objavljena pomalo neobična ali nama Nokialjupcima zanimljiva usporedba. Neobična je stoga što su uspoređeni Samsung Galaxy S 8 i Nokia 6, odnosno trenutni top model vrijedan tri puta više od Nokije 6 koja je uređaj donje srednje klase (što se cijene tiče). Međutim, i kreator videa je svjestan da se ova dva uređaja ne mogu uspoređivati hardverski, no može se vidjeti kolika je razlika između ova dva uređaja u brzini pokretanja aplikacija. Oba uređaja imaju instaliran Android 7.0, a najveća je razlika što Nokia ima čisti Android, dok Samsung ima vlastitim softverom značajno izmijenjen Android.

Moram spomenuti da unatoč lijepom izgledu Galaxyja S8 što može zahvaliti velikom zaslonu koji pokriva gotovo cijelu prednju plohu uređaja, Nokia 6 ne izgleda tako loše, pomalo monotona dizajnom ali za klasu izvrsna.

Uglavnom je Galaxy S8 bio brži u otvaranju većine aplikacija ali Nokia 6 nije toliko zaostajala. Dapače, čak je i recenzent rekao kako uređaj nije spor te ne štuca kod izvođenja zadataka. Dapače, čak je neke aplikacije otvorila brže i primjerice brža je bila u otvaranju Internet stranica.

Definitivno bacite oko na video.

Zanimljivo je vidjeti napuknut zaslon S8 koji je nastao padom uređaja s metra visine na pod. Takva stvar se ne bi dogodila Nokiji 6. Dapače, možda bi pukla pločica 😊.

 • Memphis

  Zanima me usporedba Android 7 VS WM10 Creators update

 • Nokia4ever

  A šta bi tek 950xl radila S8…rame uz rame!


 • šteta što nije windows na nokiji, bila bi još brža od s8

  • mille

   Steta…ali ko zna 🙂


  • Na iOS-u najbrža

  • seminola

   steta sto windovs ne ulaze dovoljno u svoju platformu . windowsu treba nekolik godina da izbaci gotov proizvod . dok Android ro radi svake godine . o sigurnosti Os . da se ne zavaravamo svi mogu da se spijuniraju jer si na internetu . nema razlike windows ili android . mozda nemoze bas svako na windowsu . ali nismo ni mi svokome zanimljivi .

 • бађура

  Одгледао,екстра ради Нокијица…