#Withings Home Plus je posljednja žrtva patentnog rata Nokije i Applea

Withings Home Plus, najavljen u siječnju na CES2017 događaju, je posljednja žrtva patentnog rata Nokije i Applea. Na sveopću žalost ova prekrasno dizajnirana HD kamera koja je imala mogućnost integracije sa Apple Home Smart sustavom te biti ne samo uređaj za nadzor kuće već i djeteta te kvalitete zraka, neće dočekati svjetlo dana. Originalan plan Withingsa je bio ciljati vjerne kupce Apple proizvoda, no Nokia ga je odlučila ne plasirati na tržište. Home Plus je bio gotov proizvod čija je cijena iznosila 199$ te se na tržište trebao pojaviti u prvom tromjesečju kao jedinstven uređaj. Sada ga je u tome pretekao sličan proizvod tvrtke D-Link.

Nokia trenutno može podnijeti lagani gubitak tržišta ili obustavljanje proizvoda, pogotovo kada znamo da će Withings biti uskoro rebrandiran u Nokia, premda to nikada nije dobro za proizvod i ubačeno ulaganje za razvoj. Jedino se možemo nadati da će sličan, ako ne i isti, proizvod možda ugledati svjetlo dana s Nokia logom, a tada mu osvajanje tržišta neće biti pretjeran problem.

 

Via

 • Gagi990

  Nista čudno, samo mislim da se Nokia zeznula kada je ušla u rat sa Applom, sa njim mogu da se izbore velikani kao Microsoft,Samsung, ali Nokia ce osjetiti tek kasnije posledice.Mada Nokia je imala 100% pravo sto je podnjela tuzbu, samo mislim da su se trebali van suda da nagode.

 • seminola

  Nokia uz telefone . prodavati i citav asortiman svojih proizvoda . vage,satovi, kamere, termometri … zasto da uzmimam telefon samsung i kupujem vagu od drugog prizvodjaca . uzmem nokiu i ujveren sam da ce sve da funkcionise vecina tako razmislja . jer starija lopulacija voli jednostavnost


  • U zadnje vrijeme sve nešto poludilo s tim nekim objedinjavanjem svega… Jedan viče “Sve na jednom mjestu”, drugi “kombinirajte i uštedite”, “(od)uvijek dobivate više”, treći “tko spoji taj i štedi”… Pa što ne bi i Nokia imala sve svoje pod jednim krovom. Kao i MS sa OneWindows, itd. Baš smo ujedinjeni ono… u snopove za… potpalu :))


   • objedinjavanje ali i širenje ponude na tržišta koja i nisu baš iskorištena.

    recimo sa withingsom nokia je ušlo u nešto sasvim novo za njih, mada onaj ko ima para uzeće koliko mu je debeo novčanik, a ko nema, ganjaće ili alternative ili mješati brendove.
    srećom nisam toliki fanatik da se držim slijepo jednog brenda.