Glasine: Na Geekbenchu se pojavili uređaji #Nokia 7, 8 i 9 sa Snapdragon 630, 660 i 835 procesorima

Tri neidentificirana uređaja pod imenom “Unknown Heart” (hrv. nepoznato srce) pojavila su se u bazi podataka Geekbencha i to s procesorima Snapdragon 630, 660 i 835. Krajem siječnja (1. mjeseca), Nokia 5 pod imenom “Nokia Heart” pojavila se na Geekbenchu, a ako u obzir uzmemo da HMD planira tri uređaja višeg cjenovnog ranga, moguće je da su ova “nepoznata srca” Nokia 7, 8 i 9.

Najmoćniji uređaj od te trojke s Geekbencha je uređaj kojeg pogoni Snapdragon 835 u kombinaciji s 4GB radne memorije, što pretpostavljamo da je Nokia 9. Slijedi ga uređaj (Nokia 8) s 3GB radne memorije i Snapdragon 660 procesorom, koji je početkom trenutnog mjeseca predstavljen zajedno sa Snapdragon 630. Upravo Snapdragon 630 koristi sljedeći uređaj, za kojeg mislimo da je Nokia 7, u kombinaciji s 3GB radne memorije. Naravno, ovo je sve na bazi glasine i treba se uzeti s obzirom.

Ovaj tjedan smo svjedočili i da je partner HMD-a objavio službeni promotivni video s 4 Nokia-brendirana Android uređaja, među kojima je i jedan nepoznati s dvostrukom kamerom. Priča o Nokiji s dvostrukom kamerom intenzivnije je pokrenuta objavom navodnih službenih skica “Nokije 8” s dvostrukom kamerom, a ista skica se na kraju našla i u službenom promotivnom videu. Zadnje što smo po pitanju specifikacija čuli o Nokiji 7 i 8 je da će doći sa Snapdragonom 660 te je spomenuto metalno kućište, no ako se podaci s Geekbencha pokažu točnima, odnosno vezanim za Nokiju, moguće je da će HMD napraviti razliku u procesorima između 7 i 8. O Nokiji 9 se također puno pisalo, a odavno se spominje Snapdragon 835 kao procesor.

Sve u svemu, uz Nokiju 3, 5, 6 (i 3310) koje još čekamo, HMD planira predstaviti i tri uređaja gornjeg cjenovnog razreda ove godine. Vjerojatno će se zvati Nokia 7, 8 i 9. Svoje mišljenje o njima slobodno ostavite u komentarima ispod članka. 🙂

via

 • seminola

  nevezano za temu . ko od vas ima novi Wp 10 CU ..?? kakve su mape . u mene se vide nazivi ulica , ali se ne vide ulice , raskrsnice … kao poljana na kojoj su razbacana imena ulica. bez pocetka i kraja . . .kako je u vas na mapama ??

 • seminola

  ovo su jos glasine . i nece sigurno nokia 9 biti sa 4 Gb ram . nisu ludi da stave 2 kamere a mali ram

 • Nokia4ever

  I u čemu su sad ovi stari-novi ljudi u Nokiji bolji…sve same greške do greške…pa svaki flag več ima 6 ili 8 gb memorije…dobro da neču Androida…MS če ih sa SP razvalit…tako i treba kad su ovce!


  • Za flagship se slažem da treba biti 6GB rama, a neke glasine kažu da će biti i 6 i 4. Za ljude, u Nokiji su radili neki od najkvalitetniji inženjera, dizajnera i logističara u mobilnoj industriji, koji su se prodajom odjela raspršili u sve velike proizvođače, a neke je i sama Nokia prije preuzimanja sačuvala. Nisu oni krivi zbog poteza menadžmenta. Dosta je znati da je predsjednik mobilne strategije u Huaweiu iz Nokije, kao i voditelj odjela za fotografiju (isto i u Appleu). HMD, FIH i Nokia su sakupili vjerojatno najbolje ljude iz odjela što su mogli, a vrijeme će pokazat koliko će bit dobri.

  • Dash

   Kakav crni Microsoft i koga da razvali,oni vise ne proizvode telefone,niti ce ih proizvoditi u buducnosti po svemu sudeci.

  • aleksaaaaa

   Ti si dobro nepismen, Gdje ide slovo č a gdje slovo ć.
   Nije več nego već i nije če nego će. Ajd poklopi se i ćuti ili je možda čuti

 • tromb

  Nadao sam se u maju da vidimo Nokua3,5,6 ali izgleda da od toga nema nista. Sada su to vec zastareli modeli. Nokia 6 je od prosle godine. Valjda ce sa ovim novim telefonima ici to malo brze.


  • čini se da i sami ne žele neku prodaju, čudan potez, interesuje me kako ih niko od novinara nije to upitao.

   vjerovatno bacaju karte na flagshipa.

   • tromb

    Samo neka krenu vec jednom. Ovako me podsecaju na HP i onaj nesreti Elite3. Predstavili fon, sve super, snapdragon 820….prodje skoro godinu dana dok se pojavio u prodaji, a sd820 tada vec prosek, w10m dodatno propao itd 🙂