Glasine: Na Geekbenchu se pojavili uređaji #Nokia 7, 8 i 9 sa Snapdragon 630, 660 i 835 procesorima

Tri neidentificirana uređaja pod imenom “Unknown Heart” (hrv. nepoznato srce) pojavila su se u bazi podataka Geekbencha i to s procesorima Snapdragon 630, 660 i 835. Krajem siječnja (1. mjeseca), Nokia 5 pod imenom “Nokia Heart” pojavila se na Geekbenchu, a ako u obzir uzmemo da HMD planira tri uređaja višeg cjenovnog ranga, moguće je da su ova “nepoznata srca” Nokia 7, 8 i 9.

Najmoćniji uređaj od te trojke s Geekbencha je uređaj kojeg pogoni Snapdragon 835 u kombinaciji s 4GB radne memorije, što pretpostavljamo da je Nokia 9. Slijedi ga uređaj (Nokia 8) s 3GB radne memorije i Snapdragon 660 procesorom, koji je početkom trenutnog mjeseca predstavljen zajedno sa Snapdragon 630. Upravo Snapdragon 630 koristi sljedeći uređaj, za kojeg mislimo da je Nokia 7, u kombinaciji s 3GB radne memorije. Naravno, ovo je sve na bazi glasine i treba se uzeti s obzirom.

Ovaj tjedan smo svjedočili i da je partner HMD-a objavio službeni promotivni video s 4 Nokia-brendirana Android uređaja, među kojima je i jedan nepoznati s dvostrukom kamerom. Priča o Nokiji s dvostrukom kamerom intenzivnije je pokrenuta objavom navodnih službenih skica “Nokije 8” s dvostrukom kamerom, a ista skica se na kraju našla i u službenom promotivnom videu. Zadnje što smo po pitanju specifikacija čuli o Nokiji 7 i 8 je da će doći sa Snapdragonom 660 te je spomenuto metalno kućište, no ako se podaci s Geekbencha pokažu točnima, odnosno vezanim za Nokiju, moguće je da će HMD napraviti razliku u procesorima između 7 i 8. O Nokiji 9 se također puno pisalo, a odavno se spominje Snapdragon 835 kao procesor.

Sve u svemu, uz Nokiju 3, 5, 6 (i 3310) koje još čekamo, HMD planira predstaviti i tri uređaja gornjeg cjenovnog razreda ove godine. Vjerojatno će se zvati Nokia 7, 8 i 9. Svoje mišljenje o njima slobodno ostavite u komentarima ispod članka. 🙂

via