#Nokia 3310 dostupna u Maleziji. Odlične cijene za 3, 5 i 6 + prvi dojmovi

Danas je HMD Global u Maleziji održao prezentaciju za medije na kojoj je novinarima predstavio Nokiju 3, 5, 6, 6 Arte Black Limited Edition i Nokiju 3310. Sama 3310 od danas je dostupna i za kupnju u toj zemlji i to po cijeni od 50 eura, odnosno 375 kuna. Cijene smartfona su pomalo iznenađujuće, otprilike 5-10% niže od najavljenih HMD-ovih. Nokia 3 će tako koštati 125 eura, odnosno 940 kuna; Nokia 5 će koštati 167 eura, odnosno 1.250 kuna, dok će Nokia 6 koštati 209 eura, odnosno 1.570 kuna, javlja VTechgraphy.

Nokia 3

Victor s VTechgraphy opisuju Nokiju 3 kao brata Lumije 925, s polikarbonatnom pozadinom i aluminijskim okvirom, no Nokia 3 ima potencijala istaknuti se na tržištu zahvaljujući okviru u raznim bojama, poput bakrene čije su fotografije priložene u članku. Nadodaje da je zaslon dobre oštrine i svjetline, iako HD rezolucije, što je razumljivo za uređaj ove cjenovne klase. Performanse uređaja u par minuta koliko se družio s njim su bez zamjerki, dok je osjećaj držanja uređaja u ruci ugodan.

Nokia 5

Na prvi pogled, Nokia 5 izgleda kao manja Nokia 6 no s oblijim dizajnom, više u obliku jastuka. Uređaj je prema Victoru ugodniji za držanja od Nokije 6, dok je kvaliteta izrade identična, odnosno daleko iznad cjenovne kategorije. Zaslon HD rezolucije opisuje kao precizan u reprodukciji boja i dovoljne svjetline. Performanse su bez zamjerki, a uređaj je izuzetno atraktivan u boji bakra.

Nokia 6

Nokia 6 je kvalitetom izrade flagship, a nadodaje da izgleda odlično, posebno za cijenu od 229 eura, odnosno 20% manje u Maleziji. Kaže da su mu HMD-ovi djelatnici rekli da je Nokia 6 napravljena od bloka aluminija serije 6000, gdje izrada jednog primjerka uređaja traje 12 sati. Victor je držao i Arte Black verziju Nokije 6 za koju kaže da lijepo izgleda i da odaje dojam kvalitete pri držanju u rukama, no završna sjajna obrada pretvorila je uređaj u magnet za otiske prstiju.

Nokia 3310

I na kraju, za Nokiju 3310 navodi da je tanja i lakša nego što je očekivao, s solidnim osjećajem u rukama, dok zaslon izgleda dobro, iako je manje rezolucije. Napominje da ovisno o boji, na uređaju ostaju otisci prstiju. Točnije, bijela i plava verzija su mat i ne pate od tog problema, dok je na žutoj i crvenoj moguće intenzivnije zadržavanje otisaka jer su sjajne završne obrade.

S tehničke strane trebalo bi dodati da sva četiri uređaja, odnosno pet ako računamo Arte Black, posjeduju polarizirajuće filtere, što je vjerojatno tehnologija koja je prije bila poznata kao ClearBlack. Nokia 6 također ima stereo zvučnike sa TFA9891 pametnim pojačalo s Dolby Atmos tehnologijom, Nokia 5 također posjeduje to pametno pojačalo, ali jedan zvučnik i bez Dolby Atmos tehnologije.

Osobno mi nove Nokije sve bolje izgledaju i nadam se da će uskoro krenuti s prodajom, a prema svemu sudeći na našem tržištu, a nadam se i na testu, trebali bi doći za manje od mjesec dana, a nadamo se i približno jednakim cijenama kao što je HMD i najavio.

Više fotografija kao i primjere fotografija s Nokije 3 i 5 možete pronaći na blogu VTechgraphy.