#Nokia 6 nosi kodno ime “Ploča”, jer se konstrukcija temelji oko metalne ploče

Poznato je da proizvođači svoje uređaje u fazi razvoja zovu raznim kodnim imenima, a nova Nokia 6 nosi kodno ime komponente koja osigurava glavni adut ovog uređaja. Naime, najveće iznenađenje na Nokiji 6 zasigurno je kvaliteta izrade koja je iznad cjenovnog razreda, a zahvaljujući Zacku s JerryRigEverything otkrili smo da je razlog tomu metalna ploča koja se nalazi između zaslona i ostalih komponenti. Ploča je za kućište pričvršćena s 19 vijaka i osigurava povećanje izdržljivosti konstrukcije kao i laku popravljivost uređaja.

HMD-ov voditelj proizvoda Juho Sarvikas otkrio je na Twitteru da Nokia 6 nosi kodni naziv “Plate”, odnosno ploča upravo zbog metalne ploče koja ja centar konstrukcije. Prvotno smo Nokiju 6 znali kao D1C pa TA-1000, što je bio broj modela, dok sada znamo da je zapravo kodni naziv “Ploča”.

Osim “Ploče”, Juho je na Twitteru objavio zanimljivu fotografiju stroja za proizvodnju originalne Nokije 3310, a otkrio je da iz iste radionice dolaze i strojevi koji proizvode novu 3310 (2017). Pogledajte tvit u nastavku.

Ako je Nokia 6 “Ploča”, što mislite kakve kodne nazive nosu Nokia 3, 5 i 3310? Mišljenje ostavite u komentarima. 🙂

  • gost22

    Ne kužim. Da li joj je kodno ime “ploča” kako piše u naslovu, ili “komponente” kako piše u tekstu???


    • Kodno ime je ploča, a komponente su u navodnicima jer se termin pretezito koristi za elektronicne komponente. Uklonio sam navodnike da ne bi bilo daljnih nejasnoća.


  • To je bar lako: silicijska pločica, (aluminijska) pločica, i naravno, granit – respectively. :))