#Nokia i dalje finski najvrjedniji brend; rast od 54% na godišnjoj razini

Tvrtka BrandFinance objavila istraživanje vrijednosti brendova čiji vlasnici imaju sjedište u Finskoj. Nokia je i dalje najvrjedniji brend Finske, a u odnosu na prošlu godinu vrijednost Nokijina brenda narasla je 54% i sada, prema BrandFinanceu, iznosi skoro 4,4 milijarde eura.

Zanimljivo je da je i u top 10 upala i tvrtka koju je Nokia osnovala, odnosnu su-osnovala. Riječ je o tvrtki Nokian Tyres, koja je nastala 1988. kad je Nokia svoj odjel za izradu guma odvojila te spojila s drugim partnerima u Nokian Tyres, što na finskom znači “Tyres  of Nokia”, odnosno Nokijine gume. Nokia više nema udjela u Nokian Tyresu.

Sve u svemu, nakon akvizicije Alcatel-Lucenta i prezentiranje 5G vizije, Nokijin brend je značajno rastao, a kako se 5G doba bude približivalo i Nokijina vizija u digitalnom zdravlju, VR-u i smartfonima preko HMD-a bude kristaliziralo, možemo očekivati daljnji rast vrjednosti brenda Nokia.

Izvor: BrandFinance

 • Mr. Goro
 • Mr. Goro

  Pozdrav ekipo.. Trazim malu pomoc. Naime radio sam burazu L640 sa WP8.1 na W10M, i sve je super osim kontakata ( osobe ili imenik) odnekle je povukao kopiju kontakata preko 10000 ( za svako ime bar po 100 kopija). Doista nerazumijem jer smo ga prijavili sa skroz novim outlook racunom. Pa pokusavamo preko moba a i PC-a da obrrisemo te silne kopije, ali nam i ne uspjeva. Hm sto da radim, imali tko kakvu ideju..


  • Prvi put vidim ovako nešto. Ako nema puno brojeva, možda je najbolje novi račun napravit…

   • Mr. Goro

    Mislim da sam uspjeo rijesiti. ali sto je interesantno napravili smo novi racun znaci bez i jednog broj u imeniku. Eh odakle je povukao ove brojeve nerazumijem. Mozda sa SIM kartice, pa ih replicirao po 120 puta, tacnije imao je oko 12000 brojeva odnosno imena..