#Nokia i Kantar Health pomožu u borbi protiv dijabetesa

Čak 8% svjetske populacije boluje od bolesti metabolizma zvane dijabetes, odnosno u narodu kao “šećerna bolest”. Za bolje liječenje bolesti koja godišnje odnosi 5 milijuna života Nokia i Kantar Health sklopili su partnerstvo o suradnji na projektu Lifestyle Therapy.

Kanar Health je zdravstvena konzultantska tvrtka, a u partnerstvu bit će zadužena za organizaciju studije Lifestyle Therapy te analizi podataka, dok će Nokia pružiti svu potrebnu tehnološku potporu. Projekt je u biti praćenje pacijenta i analiziranja svih koraka koje poduzima i procjenjivanje uspješnosti nekog poteza za borbu protiv bolesti. Studija bi na kraju trebala pokazati efektivnije načine liječenja, odnosno koliko neke životne navike doprinose razvoju, odnosno smanjenju bolesti.

Prve rezultate očekujemo krajem trenutne godine, dok će cijela studija biti objavljena na proljeće 2018. godine.

Svjedoci smo u posljednje vrijeme da Nokia sa sve većim zamahom ulazi na tržište kojeg naziva “digitalno zdravlje”. Ambicije je pokazala preuzimanjem Withings koji će ovo ljeto biti preimenovan u Nokia, a i potpisivanjem ovakvih suradnja, kao i najavi partnerstva s Appleom kao dijela novo patentnog dogovora.

via:  HitConsultant.net