#Nokia uselila u #Skypark, novi dom IT i R&D centra u Budimpešti, Mađarska

Službeno je otvorena nova zgrada Nokije u Mađarskoj nazvana Skypark. Skypark je naziv za zgradu u kojoj će u Budimpešti biti smješteni Nokijini uredi za istraživanje i razvoj te IT centar, a u zgradi će raditi 2.000 zaposlenih. Zgrada je u vlasništvu tvrtke Futureal, a Nokiju će koštati 63 milijuna eura na najam od 10 godina. Ured je svečano otvorio nama poznati mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó.

Prošlog tjedna Nokia je otvorila i novi ured u Brazilu, o čemu smo pisali ovdje. Više detalja o uredu Skypark pronađite ovdje. Nokia je povijesno bila jak igrač mađarske ekonomije, gdje je čak imala i tvornice za proizvodnju mobitele, a jedno vrijeme i zaslona. U gradu Komarom zatvorena je posljednja Nokijina tvornica 2014. od strane Microsofta, a navodno je ondje proizvedeno i par pošiljki Nokije X. Tvornica je u trenutku zatvaranja zapošljavala 18.000 ljudi, dok je većina Nokijinih tvornica u Europi zatvorena prije, u periodu od 2009. do 2013.

Više o tvornicama koje Nokia trenutno ima u vlasništvu te o ostalim zanimljivostima o tvrtki možete pronaći ovdje u godišnjem izvješću.

via