Pušteno svibanjsko sigurnosno ažuriranje za Nokiju 6 i Android 7.1.1 za TA-1003 varijantu uređaja (5.2017.)*DOPUNA*

HMD Global nastavlja redovito mjesečno podržavati trenutno jedini smartfon kojeg je pustio na tržište sa mjesečnim sigurnosnim ažuriranjima i nadogradnjama na novije verzije Androida. Za Nokia 6 uređaj u verziji TA-1000 koji se prodaje u Kini trebala bi biti dostupna svibanjska sigurnosna nadogradnja (May Security Update, 5. mjesec), dok za verziju TA-1003 koja se prodaje u Hong Kongu i na Tajavnu sa svibanjskom nadogradnjom dolazi i nadogradnja na Android 7.1.1 verziju operativnog sustava.

Glavna razlika između TA-1000 i TA-1003 varijante je ta što TA-1003 posjeduje Google Play Android, odnosno Android s Google aplikacijama, uključujući i Play Trgovinu, dok TA-1000 ima prilagođeni Android za Kinu, prema regulacijama kineske vlade. Osim sustava, moguće je da se neke manje značajnije komponente razlikuju između tih verzije jer je na naš upit o različitim terminima Android 7.1.1 nadogradnje za ove verzije uređaja HMD odgovorio da je kod nadogradnje problem u podršci čipsetu te da rade na tome (eng. “This is a chipset support issue and as soon as we can make it the latest OS we will. We are committed to that.” ).

Ohrabrujuće je da HMD drži svoje obećanje i uz Google Pixel i Nexus uređaje Nokia 6 je jedan od prvih uređaja koji su primili ovo svibanjsko sigurnosno ažuriranje.

Svibanjsko sigurnosno ažuriranje donosi neki kritične sigurnosne zakrpe, čije detalje možete pronaći na službenoj Android stranici ovdje. Nadogradnja za Nokiju 6 TA-1003 velika je 1,85GB, dok je za TA-1000 varijantu manja jer je TA-1000 već na Android 7.1.1 verziji OS-a, dok TA-1003 tu verziju prima ovom nadogradnjom.

via

Dopuna: Čitatelj engleske verzije bloga poslao nam je listu noviteta (eng. changelog) i potvrdio dostupnost ažuriranja.