Video: HMD-ov Parnav Shroff govori o novim Nokia uređajima

Indijski 91mobiles je imao priliku porazgovarati sa Pranavom Shroffom, jednim od najvažnijih ljudi u HMD Globalu za dovođenje Nokia mobitela natrag na tržište. Njegova je povezanost s Nokijom također poprilično duboka. Počeo je raditi u Networks odjelu da bi naknadno došao do mobilnih uređaja, i sada kao direktor globalnog portfelja u HMD-u. U videu, koji je na engleskom jeziku, je ukratko govorio o Nokia uređajima koji su predstavljeni na MWC 2017 koji se održao krajem veljače u Barceloni. Nije rekao mnogo toga što nam nije poznato, ali je ponovio kako je jedan od ciljeva HMD-a bio sačuvati poznatu Nokia kvalitetu te donijeti dašak glamura u donji cjenovni nivo smartfona.

Definitivno je velika prednost novih Nokia smartfona vrhunski dizajn i izrada što nije tipično za srednju klasu uređaja te čisti Android OS koji će dobivati mjesečne sigurnosne nadogradnje. Nokia uređaji će također biti među prvima koji će dobivati i nove verzije Android os-a što ih čini jeftinijom verzijom Pixel uređaja.

Govorio je u videu i o Nokiji 3310 koja je kombinacija starog i novog dizajna te kvalitete izrade. Video je svojevrstan uvod u najavu dolaska uređaja na tržište što se može očekivati u narednih nekoliko dana.

Za hrvatsko tržište kao i tržišta u okolini nije poznat točan datum dolaska, ali možemo pretpostaviti da će uređaji doći u Svibnju, ili najkasnije početkom lipnja kako je najavljivao svojevremeno direktor marketinga za istočnu Europu, Tomislav Himbele.